Vegan nagellak van Meeki Beauty Lab


Meeki Beauty Lab Rebel

Wist je dat er dode insecten, vissenschalen of dierlijke vetten in nagellak zitten? Geen grap. Deze vegan nagellak van Meeki heeft geen enge dierlijke ingrediënten.

Op de blog van Malou aka Blonde Blossom (check haar blog sowieso even) zag ik een review van de Stylebox van deze maand. Ik heb zelf de box niet, maar vind het altijd leuk om de inhoud te zien. In haar review zag ik vegan nagellak! Als ik alleen al het woord vegan zie, dan moet ik het hebben. Voor een tientje rekende ik twee lakjes af, nNatuurlijk voor mijn blog (zien jullie dat ik oefen met flatlay foto’s?!)

Huh is nagellak niet vegan?

Nagellak kan vegan zijn, maar dit is afhankelijk van de soort nagellak en het merk. Als een cosmeticamerk in China verkoopt dan is het sowieso niet vegan. Deze dierlijke ingrediënten kunnen in nagellak zitten:

  • Karmijn: rode en roze nagellak bevat vaak karmijn. Karmijn wordt gemaakt door het pletten van schildluizen. Dit komt omdat schildluizen een rode kleur hebben. Karmijn zit ook in eten, check voor E120.
  • Dierlijk vet: de structuur van nagellak kan aangepast worden met oliezuur. Zo kan een nagellak stroperig of juist heel vloeibaar zijn. Oliezuur wordt gemaakt van dierlijk vet.
  • Vissenschalen: die mooie parelmoer finish? Dit wordt gemaakt van vissenschalen. En de finish? Dit kan je bij de ingrediënten vinden onder guanine of parel essence.

Als je geen dode luizen, dierlijk vet of vissenschalen op je nagels wilt, dan kan je de ingrediënten checken, het merk mailen of vegan nagellakjes gebruiken.

Meeki Beauty Lab vegan nagellak in doos

Vegan nagellak van Meeki Beauty Lab

Meeki Beauty Lab is tegen dierlijke ingrediënten en dierproeven. Hun visie is dat elke vrouw kwalitatieve cosmetica verdient, zonder enge chemicaliën in hun producten. Geen formaldhyde, toluene of andere gekken namen die je niet kent. Voor als je nieuwsgierig bent: na een sessie Googelen blijken dit gassen en chemische oplossingen te zijn. Dit zit normaal dus in nagellak!

Wat zit er dan wél in Meeki’s nagellak? Mastic gum oil, een speciale olie die je nagels sterk en dik maakt. Voor het verzorgende effect hebben ze witte thee extract. Super lief voor je nagelriemen én nagels. Het kwastje is 100% synthethisch en bevat 520 haren. Het kwastje is zo gemaakt dat je gemakkelijk kan lakken zonder knoeien. Nou.. dat moet ik nog zien!

Meeki Beauty Lab Sand en Rebel

Rebel en Sandy

De collectie van Meeki Beauty Lab is gaaf en vernieuwend. Het idee is dat ze elk seizoen vier styleboxes maken met bijpassende nagellakjes. Elk seizoen heb je dus nieuwe kleuren! In de vorige collectie had je bijvoorbeeld veel zomerkleurtjes. Grappig zo heb je wel een one of a kind nagellak. De lakjes kan je ook los bestellen. Ik koos voor Rebel en Sandy. Rebel is een donker rode kleur en Sandy is een tijdloze nude.

Meeki Beauty Lab Rebel  Meeki Beauty Lab Sand

Het mag duidelijk zijn dat ik totaal geen handmodel ben. Mijn hand ziet er in het echt iets minder eng uit. Mijn nagels zijn vrij lang maar ofcourse zijn ze net afgebroken. Oké sorry, genoeg vrouwengezwets.

Rebel
Ik ben echt in love met deze kleur. Het is niet knalrood maar ook niet donkerrood. Past overal bij en ideaal voor de kerst. Het kwastje glijdt moeiteloos over je nagel en één laagje is eigenlijk al genoeg. Voor een diepere kleur breng ik nog een laagje aan. De formule van de lak is vrij dun, maar dekkend. De lak blijft nu al vier(!) dagen zitten, mega lang dus.

Sandy
Deze kleur staat mij totaal niet. Het is net te geel om voor mijn lichte huidskleur nude te zijn. Mocht je gele ondertonen hebben of bruiner zijn dan ik: dan staat ‘ie vast fantastisch. Tijdens het aanbrengen merk je wel dat het streperig wordt. Maar door lichte laagjes aan te brengen en te eindigen met een topcoat, vermijd je dit. De structuur van deze is dan ook een stuk dikker dan die van Rebel. Logisch: het is ook een lichtere kleur. Deze lak bleef drie dagen goed zitten.

Meeki Beauty Lab: sand

 

Wat vind jij van de vegan nagellak van Meeki? Wist jij dat er zoveel enge dingen in nagellak zaten? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *