Deze vegan pannenkoeken mogen niet ontbreken aan de ontbijttafel. Mega makkelijk, lekker en overal mee te combineren.
Op zondag gaat alles een tikje langzamer. Extra keer omdraaien in bed, lang in de warme douche en uitgebreid ontbijten. Ondertussen de playlist: Easy on Sunday aan op Spotify. En het beste: de hele dag in pyjama rondlopen. I love sundays. Als het tijd is voor je ontbijt dan kunnen deze vegan pannenkoeken niet ontbreken aan de ontbijttafel. Voor het maken van deze pancakes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Serveer met rood fruit, bananen of oldskool stroop. Bonus: je hele keuken ruikt heerlijk.
Wat heb je nodig
(Voor 5 pannenkoeken)
- 200 gram bloem
- 500 ml plantaardige melk
- Snuf zout
- 1 tl bakpoeder *
- 2 tl suiker *
- 1 tl kaneel *
- Scheutje zonnebloemolie
*optioneel maar maakt het wel lekkerder
Bereidingswijze
- Zeef de bloem in een kom.
- Gooi alle droge ingrediënten in diezelfde kom en roer door.
- Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en mix/roer/klop of laat de keukenmachine alles doen.
- Voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe. Het beslag moet stroperig zijn, maar niet té dun of té dik. De structuur moet een beetje lijken op halfvolle yoghurt, net als ‘normale pannenkoeken’.
- Laat het beslag even met rust (a tien minuutjes). Nu kan je het fruit snijden of de tafel dekken.
- Zet een koekenpan op het vuur, voeg een beetje kokosolie of andere vegan olie toe en laat de pan goed heet worden.
- Schenk het beslag in de pan. Let erop dat je de pannenkoeken niet te dik maakt, dan duurt het iets langer voordat ze gaar worden. Tip: zet een deksel op de pan, dan gaat het sneller.
- Klaar!
Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegan pannekoeken vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als je me tagged met @clairecodi.