Vegan deo van Etos: Ultra Dry Soft Deospray


Ultra Dry Soft Deosprays

Klotsende oksels zijn niet het meest sexy onderwerp. Daarom review ik vandaag vegan deo! Niet van een gekke speciale bio winkel, maar gewoon bij de Etos.

Zweet is menselijk, maar zo ranzig. Ik voel me altijd mega ongemakkelijk en heb het idee alsof iedereen het kan ruiken. Ik heb gelukkig geen last van overmatig zweten. Maar ik vind het wel fijn om standaard deo in mijn tas te hebben. Mijn stash verzorgingsproducten ben ik aan het veganizen. Tijd om de Ultra Dry Soft Deospray uit te proberen.

Waarom deodorant niet vegan is

Hoezo is deodorant niet vegan? Veel merken die deodorant verkopen, zijn ook actief in China. In een eerder artikel beschreef ik al dat producten in China verplicht getest zijn op dieren. Deze merken vallen dus al af. Qua dierlijke ingrediënten is het vaak bijenwas, glycerine of parfum van dierlijke oorsprong. Stoffen die je dus niet op je huid wilt hebben. Eigenlijk te idioot voor woorden dat zelfs deo niet veilig is.

Maar hey let’s be positive: deze vegan deo van Etos is goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Ik heb twee varianten gekocht: een blauwe en een roze. Ze hebben geen namen, maar de blauwe deo is verrijkt met vitamine E en de roze met Aloë Vera Extract. Pluspunt: er zit geen alcohol in de deo’s.

Ultra Dry Soft Deospray met Vitamine E

Ultra Dry Soft Deospray Vitamine E
De blauwe deo ruikt fris, gewoon naar zeep. Persoonlijk hou ik ook niet van zoete deo’s. Wie kent die mega zoete nog van Vogue? Dan rook je de gehele dag naar een zoet snoepje. Dat heb je hierbij totaal niet. Je ruikt gewoon lekker schoon. De geur vind ik zelf wel snel vervagen, maar ik spuit dan gewoon nog een keertje.

Ultra Dry Soft Deospray met Aloë Vera Extract

Ultra Dry Soft Deospray Aloë Vera
De roze deo ruikt wat zoeter, maar alsnog niet fout zoet. De aloë vera ruik ik niet terug (heeft dat eigenlijk een geur?). Het ruikt naar een typische vrouwen deo eigenlijk. Ook deze vervaagd vrij snel.

Ultra Dry Soft Deosprays

Conclusie

Ik ben fan van deze Ultra Dry Soft Deospray van Etos. Hij is goedkoop, ruikt lekker, zit in een handige flacon en ziet er leuk uit. Misschien ben ik bevooroordeeld want als het vegan is, ben ik al gauw blij. Je moet niet verwachten dat je de hele dag door fris ruikt door het één keer aan te brengen. Mocht je last hebben van overmatig zweten, dan zou ik deze skippen. Maar voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

De Ultra Dry Soft Deospray is verkrijgbaar bij Etos voor € 1,49.

Heb jij de Ultra Dry Soft Deospray van Etos weleens geprobeerd? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *