10x gekke opmerkingen die ik krijg als vegetariër


Opmerkingen die je krijgt als vega

Wanneer je vertelt dat je vegetariër bent krijg je allerlei opmerkingen te horen. Soms hilarisch en soms vraag je je af of diegene wel 100% is. Ik deel de gekste opmerkingen die ik als vega ooit heb gehoord.

“Eet je dan wel kip?”
De dag dat ik vertelde dat ik vegetariër werd vroeg mijn moeder dit. Ze houdt vol dat het een grap is, maar ik geloof er niets van. Ik moest keihard lachen en vertelde haar dat een kip óók een dier is, dus nee! Gek genoeg krijg ik deze vraag heel vaak.

“Ik zou dat nooit kunnen, ik hou veel te veel van vlees.”
Nooit zal ik iemand aanpraten om ook vega te gaan eten. Je moet doen waar je jezelf fijn bij voelt. Maar kom op: niet kunnen? Ik denk dat het eerder niet willen is. En ook dat is helemaal oke.

“Pff dat doe je toch niet voor de dieren? Het dier is toch al dood.”
Het werkt met vraag en aanbod. Door mij gaat de vraag ietsjepietsje omlaag. Hopelijk wordt het aanbod dan ook iets kleiner. Enne, daar heb ik mijn eigen redenen voor. Maar ook voor de dieren, want wie houdt er nou niet van dieren?

“Hoe krijg je dan alle vitaminen binnen? Vlees is vet gezond.”
Toen ik nog frikandelbroodjes, kroketten en bitterballen at maakte niemand zich druk om mijn vitaminen. Waarom nu ineens wel?! Oja, en iedereen is ineens gezondheidsexpert geworden, zo gek!

“Ik eet ook niet veel vlees hoor”
Dat is vet goed, want vlees is lekker en afkicken is moeilijk. Plantaardig eten is hartstikke gezond én vaak goedkoop. Maar ik veroordeel je niet, dus je hoeft jezelf niet te verdedigen.

“Hé sorry dat ik kipfilet op mijn brood heb”
Wat lief, maar dit is een vleesetende wereld. Ik vind het onwijs tof als iemand rekening met me houdt en erover nadenkt dat ik het zien van vlees niet fijn vindt. Maar geen zorgen, mijn vriend eet ook gewoon vlees. Het enige wat ik echt vreselijk vind om te zien zijn spareribs.

“Dan kan je ook niet naar de McDonalds?”
Jawel met de fiets, want ik heb geen rijbewijs. Maar jokes aside: je kan gewoon een groenteburger bestellen. Ik eet meestal friet, groenteburger en een McFlurry. Helemaal niet zielig dus.

“Vind je het niet zielig voor de plantjes?”
Huh wat? Nee. En ja, ik ook eet vleestomaten.

“Mijn neef/oom/tante/zus van de nicht van mijn hond at ook vegetarisch en die werd ziek dus vegetarisch eten is gevaarlijk”
Dat is vervelend. Maar ik let er goed op dat ik alles binnenkrijg en eet mega gevarieerd. Bovendien laat ik elk halfjaar mijn bloed prikken om te checken of ik tekorten heb. Tot nu toe ben ik hartstikke gezond.

“O je eet geen vlees, de kip kan je wel uit de pasta plukken hoor”
Dit heb ik weleens naar mijn hoofd geslingerd gekregen als ik bij iemand at. Nee ik ga geen dode kip uit een pasta plukken. Er is alsnog een dier voor is gestorven en al die aroma’s erin zitten… No thanks, ik eet wel een salade.

Wat zijn de gekste opmerkingen die jij ooit hebt gehad? Let me know!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *