Wat te doen met dieronvriendelijke items?


dieronvriendelijke items

Ik eet geen vlees of vis en ik draag het ook niet. Maar ik ben pas anderhalf jaar vegetariër. Mijn kledingkast is niet (nog) helemaal vegaproof. Wat doe ik met dieronvriendelijke items?

“Die Adidasjes van jou, die zijn toch van leer?”. Oja, shit. Voordat ik vega was, kocht ik er flink op los. Echt leer betekent toch goeie kwaliteit? Dus ik investeerde mijn spaargeld in een paar Timberlands of leren tassen. Maar nu gaat dat toch tegen mijn idealen in. Wat moet ik nu moet die dingen?

Weggooien

Dit is een optie als je spullen totaal afgedragen zijn en je er niks mee kan. Maar anders lijkt me dit geen goeie optie. Gooien we niet al genoeg weg? Een dier is helaas al vermoord voor een tas of schoenen. Mijn gedachte is dan: het dier is niet gestorven voor de prullenbak. Draag het dan asjeblieft met liefde en verzorg het goed. Koop volgende keer een diervriendelijk item. Nepleer of nepbont lijkt net echt en is een stuk diervriendelijker!

Verkopen

Tweedehands items zijn hip! Waar jij niet blij bent met je leren jas, kan iemand daar wel gelukkig van worden. Daarbij verdien je ook nog een lekker zakcentje. Nu is deze optie discutabel omdat iemand anders nu leer koopt en dat is natuurlijk ook niet diervriendelijk. Toch vind ik dit goeie optie omdat er geen nieuw dier voor wordt gebruikt. Daarbij herbruik je een item, een stukje beter voor het milieu. Verkoop je items bijvoorbeeld via:

  • United Wardrobe: een modemarktplaats waar je tweedehands kleding, schoenen en accessoires kunt kopen en verkopen.
  • Instagram: maak een nieuw account waar je je spullen verkoopt. Via een privébericht of een reactie kan je contact onderhouden met kopers.
  • Winkels: er zijn winkels die tweedehands spullen inkopen en verkopen in hun winkel. Een voorbeeld is de winkel Appel&Ei, een aanrader voor leuke vintage spullen.
  • Marktplaats: bij iedereen wel bekend, persoonlijk vind ik dit wel een té groot platform om op te vallen. Maar misschien verkoop ik gewoon zooi die niemand wil hebben.

Weggeven

Geef het gratis weg. Ik kocht laatst per ongeluk echte suède laarsjes. Ze waren in de flink afgeprijsd en ik dacht: “Echt suède is toch geen €10?” Helaas waren ze afgeprijsd van €90 en dus echt! Balen, maar hierdoor kon ik mijn moeder wel heel blij maken. Geen animo in de omgeving? Kijk dan op Facebook. Vaak heeft je eigen stad een weggeefhoek waar je spullen kunt weggeven. Maar ook je plaatselijke kringloop kan er baat bij hebben.

Mijn eigen dieronvriendelijke items draag ik af. Ik vind het zonde om spullen waar ik flink wat geld voor neer heb gelegd weg te doen. En dat is natuurlijk niet erg! Als ik genoeg geld heb, dan vervang ik deze items door diervriendelijke opties. Een extra reden om te shoppen.

Wat doe jij met items die je niet meer draagt? Let me know

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *