Lekker persoonlijk: New York Recap


hoofdpicca

Afgelopen week was ik in New York, heel gaaf en indrukwekkend! Vandaag laat ik een New York recap zien van deze trip. Zo zie je waar ik ben geweest, wat ik heb gedaan én wat ik heb gegeten.

Vorige week kon je lezen dat ik één: een nieuwe rubriek heb en twee: naar New York ben geweest. Voor mij enorm spannend omdat ik nog nooit heb gevlogen, buiten Europa ben geweest of ‘alleen’ op vakantie. Nu zat ik met een groep klasgenoten, maar stiekem vond ik het toch wel spannend. Die zenuwen waren nergens voor nodig want New York was echt amazing. Doe mij maar nog een keer, maar dan zonder de halve dag in het vliegtuig te zitten.

If you can make it here, you can make it anywhere

Het was geen vakantie. Tijdens deze trip was ik samen met mijn groep bezig met een mediaproduct. We maakten een documentaire reeks over hoe je het maakt in New York. De definitie van succes is voor iedereen anders, maar toch geldt dat New York dé stad is voor als je het wilt maken. Sommige mensen die we hebben geïnterviewd zagen succes als geld, fame of een happy gezin. Als de documentaire gemonteerd is, zal ik hem delen. Het is in ieder geval heel erg tof geworden.

Horror hotel

Het liefste vertel ik niks over het hotel want het was één en al hel. Maar: lets keep it real. We verbleven in Hotel Pennsylvania middenin het centrum. Tegenover zit het metrostation, ernaast Times Square en ook andere winkels zijn op 10 minuten afstand. Het hotel lijkt dikke prima via de website maar dat is totaal niet het geval. De kamers zijn ranzig en haren in je bed zijn eerder regel dan uitzondering, brrr. Zo ben ik met mijn groep vijf keer van kamer gewisseld door o.a. muizen en bedbugs. Totaal geen aanrader!

Wat ik heb gezien

De combinatie van een schoolopdracht én zeven mensen is niet ideaal als je New York wilt ontdekken. En al helemaal niet als één van hen alle vega(n) hotspots wilt zien. No worries, ik heb genoeg sightseeing gedaan. Zo ben ik naar Times Square, Brooklyn Bridge, 9/11 Memorial, China Town, Soho en de Bronx geweest. Maar de meeste vegan places die mij zijn aangeraden heb ik helaas niet kunnen zien. Hoor ik daar een tweede trip naar New York? Maybe!

New York Recap: Times Square
Times Square: ’s avonds nog indrukwekkender.

New York Recap: 9/11 memorial
Indrukwekkend 9/11 memorial.

New York Recap: koffie @ sisters
Koffie bij hipster tentje Sisters.

New York Recap: vrijheidsbeeld
Vrijheidsbeeld vanaf de boot.

New York Recap: Whole foods lunch
Lunch van $20 bij Whole Foods (eten is duur!)

New York Recap: Brooklyn Bridge
Brooklyn Bridge.

New York Recap: brooklyn
Brooklyn Bridge at night, bijna alles is mooier ’s avonds.

New York Recap: uitzicht

New York Recap: TGIFridays
Dinner bij TGIFridays, een vegaburger van 1000 calorieën.

New York Recap: uitzicht vanaf Rockefeller
Uitzicht vanaf Rockefeller.

New York Recap: schaatsen bij rockefeller
Schaatsen bij Rockefeller

New York Recap: pizzaslice
Pizza is hier mega goedkoop. Een slice kost maar $1,50.

New York Recap: Central Park
Een ‘niet geposeerde’ foto bij Central Park

New York Recap: Amerikaanse stroopwafels
Stroopwafels in Amerika, helaas niet zo lekker als Hollandse.

New York Recap: MOMA
We gingen naar het Modern Museum Of Art. Zoals je ziet, iets te modern voor mij..

New York Recap: refugees

Wat vond je van mijn New York Recap? Ben jij weleens in New York geweest? Let me know!

Beeld hoofdfoto: G. Testuz

 

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *