Ben ik de enige die ’s ochtends al aan het avondeten denkt? Ik droom nu alweer weg bij de gedachten aan dit recept. Deze vegan bami moet je maken! Het is lekker, snel en soort van gezond.
Koken is leuk, maar niet zo leuk dat je uren in de keuken wilt gaan staan. Mmet een glaasje wijn wordt het toch iets dragelijker. Maar je zal mij geen 4-gangen menu zien kokene. Daarom ben ik dol op de Aziatische keuken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar basis ingrediënten en een shitload aan kruiden. Tip: in de toko stukken goedkoper. Daarom deel ik vandaag deze vegan bami. Lekker, snel en enigszins gezond. Schrik niet van de hoeveelheid foto’s: ik heb teveel gemaakt. Ach, het is in ieder geval duidelijk zo (toch?).
Wat heb je nodig?
- Broccoli
- Champignons
- Bami/nasi groenten
- Bami
- Vega schnitzel of tofu
- Ui
- Knoflook
- Kruiden: sereh, laos, chilivlokken, sojasaus, ketjap en peper en zout
- Optioneel: satésaus
Bereidingswijze vegan bami
1. Kook de bami volgens de verpakking. Als de bami klaar is kan je het afgieten en even aan de kant zetten.
2. Kook de broccoli voor 6 minuten. Ze zijn dan gaar maar niet zompig. Zet aan de kant.
3. Snijd de vega schnitzel/tofu in blokjes.
4. Pak een plastic zakje en doe daar de vleesvervanger in. Voeg aan het zakje de sojasaus, ketjap en kruiden toe. Voeg iets meer toe dan je normaal zou doen.
5. Bak de champignons op laag vuur totdat ze bruin en zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5-8 minuten.
6. Voeg de gesneden ui, knoflook, peper en gemalen chilivlokken toe. Roer goed door en laat even aanbakken.
7. Haal de gemarineerde schnitzel uit het zakje en voeg toe.
8. Voeg het hele zakje bami/nasi groenten toe. Bak de groenten mee totdat ze iets zijn geslonken.
9. Proef de bami en bepaal of je nog wat kruiden wilt toevoegen. Ik schenk er nog een beetje sojasaus en ketjap overheen. Voeg op het eind de broccoli toe en de bami. De bami kan je ook apart serveren.
Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegan bami vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met #clairecodi.