Foodreview: GRO frituursnacks


GRO frituursnacks

Waarom ik 20 kilo in één dag ben aangekomen? Door de GRO frituursnacks. Via een winactie heb ik een enorm pakket vol met frituurhapjes gewonnen. Dit pakket zit vol met vegetarische snacks waar iedereen blij (en dik) van wordt.

Ik heb een tijdje terug een pakket met GRO frituursnacks gewonnen via de blog Wat eet je dan wel. Sowieso is haar blog een aanrader. Suzanne is al vanaf haar 10de vegetariër en deelt mega lekkere recepten, zowel zoet als hartig. Ze vroeg niet of ik haar wilde promoten, ik ben gewoon fan. To the point: ik heb dus een enorm snackpakket gewonnen. Dit zit in het enorme pakket van GRO:

  • Ragoutbroodjes
  • Kroketten
  • Bitterballen
  • Oesterzwamburgers
  • Ovenkroketjes

Wie of wat is GRO?

GRO staat voor Green Recycled Organics. Dit bedrijf gebruikt restproducten uit de horeca voor hun productie van oesterzwammen. Zo halen ze een flinke lading koffiedik op voor de teelt van hun oesterzwammen. Deze gebruiken ze als voeding. Van deze fantastische paddenstoel worden weer hamburgers, (oven)kroketten, ragoutbroodjes en bitterballen gemaakt. Meer bio kan bijna niet.

Alle snacks zijn vrij van enge E-nummers en zijn aangevuld met groenten zoals knolselderij. Alles is 100% vega.

Bitterballen

GRO frituursnacks: bitterballen
Bitterballen zijn dé hit op elk feestje, zo ook deze. Volgens mij zijn er nauwelijks vega bitterballen verkrijgbaar. Deze zijn dus echt een uitkomst! Ze zijn lekker crunchy en hebben een romige oesterzwamvulling.

Ragoutbroodjes

GRO frituursnacks: ragoutbroodje
Oei, wat is het moeilijk om een ragoutbroodje sexy op de foto te zetten. Ik vond persoonlijk deze het minst lekker. Ik vond het net wat te zout en te smeuïg. Grappig genoeg was dit mijn moeders favoriet en heeft ze er zelfs eentje gejat.

Ovenkroketten

GRO frituursnacks: ovenkroketten
Stiekem heb ik deze gewoon gefrituurd, maar ze moeten in de oven. De ovenkroketjes zijn lekker klein en dus een topper om tijdens een feestje op tafel te zetten. De korst is wel een beetje dik, maar daar hou ik wel van.

Kroketten

GRO frituursnacks: kroketten
Mijn tweede favoriet van de GRO frituursnacks. Het kroketje is toch wel Hollandse glorie dus ik was heel blij dat deze erbij zat. Jammer genoeg zijn ze niet zo groot als de normale kroket, dus ik eet er gewoon twee op één broodje. Moet kunnen toch!

Oesterzwamburger

GRO frituursnacks: champignonburger
De oesterzwam burger is mijn favoriet! De burger is dik en heeft een fijne bite. Lekker op een burger maar ook een aanrader bij een avg’tje. Het doet me een beetje denken aan de champignonburger van Koolen.

Conclusie

De GRO frituursnacks waren de 20 kilo extra wel waard. Vega frituursnacks zijn nog niet erg ingeburgerd. Gek genoeg zijn er genoeg groenteburgers maar waar blijft die vette hap?! Alsof we alleen wortels eten. Verwacht trouwens niet de klassieke vlezige kroket van back in the day. De vulling is gemaakt van oesterzwammen dus het smaakt iets anders. Wel lekker, maar niet hetzelfde.

De snacks zijn helaas niet in de winkel te koop, maar wel te proeven bij de Hoftuin of De Ceuvel, beiden in Amsterdam. GRO is ook vaak te vinden in groothandels, maar check voor de exacte data op hun website.

Dit product heb ik gekregen via een winactie. Desondanks blijf ik gewoon mijn ongezouten mening geven 😉

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *