Review: Catrice HD liquid coverage foundation


Catrice HD liquid coverage foundation

De Catrice HD liquid coverage foundation is dierproefvrij én betaalbaar. Reden genoeg om deze foundation uitvoerig te testen. 

Dat ik fan ben van Catrice is geen geheim. Bijna mijn hele make-up stash bestaat uit dit merk. Het is dierproefvrij én budgetproof. Daarom was ik ook razend enthousiast toen ik de nieuwe Catrice HD liquid coverage foundation zag. Ik heb jarenlang de All Matt Plus gebruikt dus ik hoop dat dit een goeie vervanger is. De foundation belooft:

  • Matterend effect
  • Voelt als een tweede huid
  • Flinke dekking
  • Longlasting
  • Olievrije textuur

De De Catrice HD liquid coverage foundation is verkrijgbaar in 4 kleuren: 010 Light Beige, 020 Rose Beige, 030 Sand Beige en 040 Warm Beige. Beetje jammer dat er zo weinig kleuren zijn. Vooral voor hele lichte of hele donkere meiden. Ik dacht dat ik wel aardig bruin geworden was en nam nummer 020 mee. Zoals je straks wel ziet, was ik iets te voorbarig.

Catrice HD liquid coverage foundation pipetje

De verpakking ziet er heel classy en luxe uit. Bijna alsof het geen €6,99 heeft gekost (gelukkig is dat wel het geval). Het flesje is gemaakt van glas, dus pas op dat je hem niet laat vallen. Om de foundation te gebruiken draai je de dop open en gebruik je het pipetje. Catrice heeft flink haar best gedaan voor de verpakking!

Swatch Catrice HD liquid coverage foundation

De formule is heel dun en waterig. Op eerste gezicht lijkt het dus geen dekkende foundation. Maar als je de foundation aanbrengt droogt hij vanzelf dekkend op. De foundation heeft een warme gele ondertoon. Ideaal als je een warme ondertoon hebt, maar voor koele meiden (pun intendend) is dat niet handig.

Zonder foundation

Gezicht zonder Catrice HD liquid coverage foundation

Mijn huid is de laatste tijd vrij onrustig. Op mijn voorhoofd heb ik ineens plekjes en op mijn wang heb ik ook een rooie plek. Gelukkig heb ik sproetjes en valt het niet zo op.

Met Catrice HD liquid coverage foundation

Gezicht met Catrice HD liquid coverage foundation

Wat erg, ik lijk wel op iemand van Geordie Shore. Maar besides that: ik weet niet goed wat ik ervan vind. De foundation is mega dekkend, fijn om aan te brengen, heeft geen gekke geur en droogt snel op. Maar tegelijkertijd heb ik het gevoel alsof ik een plamuurlaag op heb. Je kan mijn sproeten nauwelijks meer zien. Ook heb ik het gevoel alsof mijn huid langzaam uitdroogt. Als de kleur een match zou zijn, zal ik er naar grijpen voor het stappen. Maar voor everyday gebruik ik toch liever een natuurlijkere foundation.

Wat vind jij van het effect van de Catrice HD liquid coverage foundation? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *