Mijn 7 favoriete vegetarische hotspots in Zwolle


Vegetarische hotspots

Buiten de deur vega eten kan een hele challenge zijn. In grote steden zoals Amsterdam vind je nog wel leuke plekjes. Maar in Zwolle? Toch een tikkie lastiger. Daarom deel ik mijn favoriete vegetarische hotspots in Zwolle.

Let op: dit artikel is van 2016 en daardoor bestaan sommige hotspots niet meer. Bekijk mijn vernieuwde lijst met vegetarische hotspots: 

Vegetarisch eten in Zwolle | Vegetarische hotspots

Ontbijt & lunch

Bagels & Beans
Ook een kleine stad als Zwolle heeft een Bagels & Beans. Waarschijnlijk wel bekend onder de veggies. Hier eet je de lekkerste bagels en drink je de beste koffie. Geen zin brood? Ze hebben ook salades, smoothies en yoghurt. Sinds kort hebben ze ook meer vegan gerechten op het menu zoals de Weed Bagels, een aanrader! Het is wel een beetje prijzig, maar dan heb je ook wat.

Brasserie Jansen
Of je nou wilt ontbijten, lunchen of dineren, het kan allemaal. Brasserie Jansen is een plek waar je ook omnivoren kan meenemen. Er staat veel vega op de kaart, maar ook genoeg vleesgerechten. Je kan gaan voor mega goedkoop of doet fancy met een duurder gerecht. Je kan makkelijk allergieën of wensen doorgeven, dus ik denk dat vegan eten geen probleem is. Tip: hun worteltaart is amazing.

De Mandarijn
Verstopt in een steegje zit De Mandarijn. Als je binnenkomt ontsnap je uit de winkelstraat en voelt het alsof je terug in de tijd gaat. Dit is de eerste plek waar ik vegetarische bitterballen in het wild ben tegengekomen. Mijn aanrader: een mosterdsoep met een broodje met vega bitterballen. Ook voor omni’s is er genoeg te kiezen.

Smooth Fruit Therapy
Is een smoothie een lunch? Nee he. Maar ik ben zo’n fan van Smooth Fruit Therapy dat ik het wel moet delen. Of het nou komt door het kleurrijke interieur of de vrolijke eigenaar, geen idee maar I love this place. Op de kaart staan meer dan 28 smoothies, genoeg te kiezen. Oja, en ze hebben nog fruitsalades en frozen yoghurt. Maar gewoon de smoothies bestellen hoor!

Dineren

Mayur Kitchen
Hou je van veel proeven? Dan moet je naar Mayur Kitchen. Hun zoete curry is too die for. Toegegeven: het is niet goedkoop voor een student. Maar je kan het zo cheap maken als je wilt. Op de kaart staan allemaal kleine gerechten die je kunt proberen (nogmaals: de zoete curry!). Nooit gedacht dat basic rijst zo goed kon zijn. Ook geschikt voor omni’s natuurlijk.

Ingeburgerd
Oke, ik had ook niet verwacht dat je bij een burgertent vega kon eten. Maar het kan! Op de menukaart van Ingeburgerd vind je een vega én vegan burger. Daarnaast hebben ze ook salades en frietjes. Ideaal voor als je een keer ordinair burgers wilt eten. Mijn guilty pleasure voor thuisbezorgd.

Eureka’s eetcafé
Stiekem ben ik hier nog maar één keer geweest. Maar ik weet dat ze hier lekker eten hebben. Ik volg ze op Facebook en elke keer baal ik als ik niet kan. Dit eetcafé wordt gerund door vrijwilligers die elke week wat anders koken. Op woensdag is het vegan night en donderdag vega night. Voor maar €7,50 eet je je buik vol.

Wat zijn jouw favoriete vegetarische hotspots in Zwolle? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *