Recept: vegetarische tonijnpasta


Vegetarische tonijnpasta

Mijn boyfriend heeft zoiets amazings gemaakt, namelijk deze romige vegetarische tonijnpasta. Natuurlijk deel ik dit lekkere recept met jullie!

Soms ben ik zo verbaasd over vleesvervangers. I mean hoe maak je ooit vegetarische tonijn?!  Ik heb al eerder een recept gemaakt met vega tonijn, namelijk tonijn pizza. Toevallig hadden we nog een pakje over en mijn boyfriend verraste me met deze heerlijke vegetarische tonijnpasta! Mega lekker en binnen een halfuur op tafel. Ik wil zeggen dat ik op z’n minst heb geholpen, maar ik keek Dr.Phil met een wijntje #noshame. Zijn de rollen een keer omgedraaid!

Niet zo dol op vleesvervangers? Je kan de tonijn natuurlijk ook weglaten, dan heb je een heerlijke romig pasta pesto. Ik heb de tonijn gehaald bij de Ekoplaza in Zwolle. Maar als het goed is kan je hem ook vinden bij sommig Albert Heijns. Sowieso kan je het online vinden in de webshop van de Vegetarische Slager.

Benodigdheden Vegetarische tonijnpasta

Wat heb je nodig voor de vegetarische tonijnpasta?

 • Penne
 • Vegetarische tonijn
 • Cherrytomaten
 • Rode pesto
 • Rucola
 • 2 rode uien
 • Knoflook
 • Champignons
 • Courgette
 • Klein bakje creme fraîche
 • Pijnboompitten (als je luxe wilt doen)

Bereidingswijze

Ingrediënten Vegetarische tonijnpasta
1. Snijd de groenten en rooster de pijnboompitjes in een pan totdat ze bruin zijn.

Gebakken champignons
2. Zet een (wok)pan op laag vuur en vul met een laagje olie. Bak eerst de champignons totdat ze lichtbruin zijn.

Gebakken groenten
3. Voeg daarna de ui, courgette en tonijn toe. Roer goed door en bak totdat de courgette zacht is geworden.

Groenten met saus
4. Als de groenten zacht zijn kan je de pesto, tomaten en crème fraîche toevoegen. Besprenkel daarna met Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak.

Vegetarische tonijnpasta
5. Leg een paar rucola blaadjes op het bord. Schep daarop de penne en de saus. Besprenkel met pijnboompitjes naar smaak.

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegetarische tonijnpasta vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met #clairecodi.

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *