Recept: vegetarische saucijzenbroodjes


vegetarische saucijzenbroodjes

Deze vegetarische saucijzenbroodjes zijn simpel maar o zo lekker. Trust me, ik ben een sucker voor hartige snacks. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig!

Mijn vader maakte de allerlekkerste saucijzenbroodjes. Ik weet niet hoe hij het deed, maar man je likt je vingers erbij af. Als verrassing maakte hij sporadisch een hele batch. Deze voorraad was binnen een paar dagen op (wat wil je met 3 kinderen). Maar echt, zooo lekker. Stiekem nam ik er zo een stuk of 5 mee naar mijn studentenkamer en gooide ze in de vriezer.

Maar toen ik vegetariër werd, wilde ik ze niet meer eten. Ik miste de saucijzenbroodjes wel, maarja principes enzo. Geen zorgen, ik ben geen type voor zelfmedelijden. Ik maak gewoon zelf vegetarische saucijzenbroodjes. Oke, mijn vriend deed voornamelijk het harde werk. Of ze net zo lekker zijn weet ik niet, maar ze komen zeker in de buurt! Genoeg geklets, hier het recept voor overheerlijke vegetarische saucijzenbroodjes.

vegetarische saucijzenbroodjes ingrediënten

Wat heb je nodig

  • Vegetarisch gehakt (maakt niet uit welk merk)
  • Bladerdeeg
  • 2 uien
  • 3 knoflookteentjes
  • Peterselie
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • Gehaktkruiden (veel)
  • 2 tl kurkuma
  • 3 tl paprikapoeder

Bereidingswijze vegetarische saucijzenbroodjes

vegetarische saucijzenbroodjes ingrediënten mengen
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de ui, knoflook en de peterselie. Voeg het gehakt en de gesneden ui, knoflook, peterselie en kruiden toe in een kom. Klop één ei en voeg toe aan het mengsel.

vegetarische saucijzenbroodjes bladerdeeg vouwen
2. Pak een bladerdeegvel. Verdeel een klein beetje van het gehaktmengsel aan één kant. Vouw het vel dicht en druk met een vork de zijkanten aan. Besmeer daarna het vel met een beetje ei. Doe dit voor alle vellen totdat het gehaktmengsel op is. Leg de vegetarische saucijzenbroodjes op een bakplaat en zet in de voorverwarmde oven.

vegetarische saucijzenbroodjes
3. Haal na 15-20 minuten de vegetarische saucijzenbroodjes uit de oven. Let op: de baktijd verschilt per oven. Laat even afkoelen en enjoy! Teveel gemaakt? Doe de saucijzenbroodjes in een zakje en leg het in de vriezer. Of wees sociaal en deel uit aan je vrienden, familie of kennissen.

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegetarische saucijzenbroodjes vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met #clairecodi.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *