5x Mijn favoriete dierproefvrije lipsticks


Dierproefvrije lipstick

Lipstick is mijn favoriete make-up product. Sinds ik alleen dierproefvrije make-up gebruik, heb ik nieuwe lipsticks ontdekt. Ik laat je mijn 5 favoriete dierproefvrije lipsticks zien!

Lipstick is mijn go-to make-up product. Naast dat het je look in één keer afmaakt, hoef je geen make-up skills te hebben. Aan contouren of baking begin ik niet, maar lipstick kan zelfs ik nog op mijn gezicht smeren. In een eerder artikel beschreef ik hoe het zit met dierproefvrije make-up in Nederland. Vanaf nu koop ik alleen nog dierproefvrije make-up.

Dat is niet zo moeilijk als het lijkt! Veel huismerken of goedkopere merken testen helemaal niet op dieren. Het zijn vaak de grote en duurdere merken die dit wel doen. Tip: check zeker de dierproefvrije cosmetica lijst van Naoki. Sophie heeft namelijk alle merken verzameld en gecheckt of deze dierproefvrij, vegetarisch of vegan zijn. Super handig!

Mijn favoriete dierproefvrije lipsticks

dierproefvrije lipsticks naast elkaar

Sleek Matte Me // Birthday Suit 436
Hema Soft Matt Lipbalm // 02
Catrice Ultimate Colour // My Little Peony 470
Kiko Smart Lipstick // 914
Etos Colour Care // 115

 Dierproefvrije lipstick swatches op arm
Dierproefvrije lipstick swatches op lippen
v.l.n.r. niks, Catrice Ultimate colour, Hema Soft Lipbalm, Etos Colour Care, Kiko Smart Lipstick en Sleek Matte Me.

Sleek Matte Me – Birthday Suit 436: De matte lipsticks van Sleek waren vorig jaar een echte hype. De lipstick is vloeibaar wanneer je hem aanbrengt en droogt matte op. De lipstick blijft muurvast zitten en is een prachtige nude kleur. Klein nadeel: door het matte effect moet je je lippen van te voren goed scrubben. Deze is trouwens vegan.

Hema Soft Matt Lipbalm 02: De Hema lipbalms waren vorig jaar ook mega populair (en zijn ze nog steeds!). Deze lipbalms zijn goedkoop, makkelijk aan te brengen en heerlijk romig. Hema heeft nog meer kleuren in het assortiment, maar deze kleur lijkt op een ‘my lips but better’ kleur. Zeker een aanrader!

Catrice Ultimate Colour 470: De Catrice Ultimate Colour is nieuw in het assortiment en ik ben nu al fan! Deze knalroze kleur maakt je look in één keer af. De formule is romig en smeerbaar. Helaas blijft hij niet heel lang zitten maar een touch up is zo gebeurd. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Kiko Smart Lipstick 914: Kiko lijkt een high-end cosmetica merk maar de prijzen zijn budget vriendelijk. In Zwolle zit er sinds kort één en ik moet me elke keer beheersen. Deze kleur is perfect voor de herfst. Een beetje berry achtig met een subtiel glansje.

Etos Colour Care 115: De Etos Colour Care heb ik al maanden in mijn make-up bakje liggen. Deze klassieke rode kleur staat iedereen goed. Extra leuk: door de koele ondertoon lijken je tanden witter.  Hij blijft goed zitten, maar na het eten moet je hem wel even opnieuw aanbrengen.

Welke van de dierproefvrije lipsticks is jouw favoriet?

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *