Ik ben dol op kruidenboter. Ik hou van de knoflook, romigheid en kruiden. Helaas ben ik nog geen vegan kruidenboter tegen gekomen. Daarom deel ik vandaag mijn recept voor plantaardige kruidenboter. Binnen 5 minuten staat het op tafel!
Eigenlijk durf ik het geen recept te noemen. Deze kruidenboter is super makkelijk om te maken en zo klaar. Maar hij is zo lekker dat ik hem wel moest delen. Ik gebruik zelf aardig wat knoflook want I love knoflook. Mocht je niet de hele dag willen ruiken naar knoflook, dan raad ik twee teentjes aan.
Wat heb je nodig
- Plantaardige boter
- Bieslook
- Peterselie
- Knoflook
- Peper & zout
- Citroensap
Tip: ik vond deze plantaardige boter gewoon bij de supermarkt, super makkelijk!
Bereidingswijze plantaardige kruidenboter
1. Haal de boter uit de koelkast zodat deze zacht is. Dan kan je hem straks gemakkelijk mengen met de kruiden. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Haal ook de schil van de knoflook eraf. Als je geen knoflookpers gebruikt kan je deze fijn snijden.
2. Meng de kruiden, knoflook, citroensap, peper en zout met de boter. Tip: om het te mengen kan je het beste een vork gebruiken. Met een lepel blijft alles eraan plakken, trust me.
3. Schep de kruidenboter in een mooi schaaltje en maak hem fotowaardig (grapje). Je kan de plantaardige kruidenboter invriezen als je hem nu niet gaat gebruiken. Vul dan een muffinvorm met de kruidenboter en zet het in de vriezer. Zo heb je altijd verse kruidenboter in huis!
Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de plantaardige kruidenboter vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met #clairecodi.