Recept: de allerlekkerste vegetarische shoarma


vegetarische shoarma

Vegetarisch eten betekent echt niet alleen gezond eten. Hell no! Alle ongezonde snacks kan je makkelijk vega maken. Daarom vandaag de allerlekkerste vegetarische shoarma die je ooit hebt gehad.

“Je eet vast vegetarisch om af te vallen”. Nou dit recept bewijst het tegendeel. Je kan de allerlekkerste vegetarische shoarma het beste maken met de schnitzels van de Jumbo. Deze zijn chewy, stevig en hebben een fijne bite. Je kan het natuurlijk ook vervangen met een andere vleesvervanger, maar dan is het niet meer de allerlekkerste. Maar waarschijnlijk wel lekker.

vegetarische shoarma ingrediënten
Wat heb je nodig voor de vegetarische shoarma

  • Twee paprika’s
  • Twee uien
  • Drie teentjes knoflook
  • Rauwkost
  • 2 schnitzels van de Jumbo
  • Shitload aan shoarmakruiden

Bereidingswijze

vegetarische shoarma ingrediënten gesneden
1. Snijd de paprika’s in dunne reepjes, ui in kleine blokjes en de schnitzel in schuine plakjes. Haal ook de velletjes van de knoflook af. Als je geen knoflookpers hebt, kan je deze meteen fijnsnijden.

vegetarische shoarma marineren
2. Marineer de schintzels in olie en heel veel shoarmakruiden. Ik stop het in een plastic zakje (tip van mijn vader), dan weet je zeker dat alles zich goed mengt.

vegetarische shoarma in de pan
3. Bak ondertussen alles in een pan. Begin met het bakken van de ui. Als deze zacht is kan je de ‘shoarmareepjes’ toevoegen en de knoflook. Voeg na een paar minuutjes de paprika toe. Wanneer de paprika zacht is, is het klaar! Stop de pitabroodjes in de broodrooster.

shoarma-backup
4. Vul pita met rauwkost en de shoarma. Voeg daarna nog heel veel knoflook saus toe.

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegetarische shoarma vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met #clairecodi.

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *