Ik gaf mezelf een uitdaging: avondeten maken met kliekjes uit de koelkast. Klinkt niet heel sexy, maar het was super lekker. Zoek je een recept dat snel klaar is, makkelijk én goed smaakt? Dan moet je deze bulgur met groenten uit de oven eens proberen. Easy én budgetproof.
In dit recept gebruik ik bulgur, maar je kan dit vervangen door couscous of quinoa. Ook de groenten kan je easy vervangen met wat je in huis hebt. Ik had toevallig dit in de koelkast liggen. Wees creatief. Dit gerecht is genoeg als bijgerecht of als hoofdgerecht voor 3 á 4 personen.
Wat heb je nodig
- 2 paprika’s
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 275 gram bulgur
- Pakje groenteballetjes
- 1 groentebouillonblokje
- Feta
Bereidingswijze bulgur met groenten uit de oven
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd alle groenten in blokjes. Snijd ze niet te klein want ze krimpen iets in de oven.
2. Giet een beetje olijfolie over de groenten en kruid naar smaak. Ik gebruikte paprikapoeder, knoflookpoeder, rozemarijn, dille, peper en zout.
3. Zet de gekruide groenten voor ongeveer 20-30 minuten in de oven. Check de oven af en toe en draai de groenten om.
4. Kook de bulgur volgens de verpakking. Voeg een bouillionblokje toe aan het water voor extra smaak. Als je merkt dat de bulgur te nat is na het koken, dan heb je waarschijnlijk iets teveel water. Geen probleem, je kan het gewoon afgieten.
5. Bak de groenteballetjes in een olie op een laag vuur. Tip: zet er een deksel op de pan zodat de balletjes goed warm worden en niet alleen verbranden (zoals bij mij).
6. Als de groenten, bulgur en groenteballetjes klaar zijn kan je het mengen in een kom. Voeg blokjes feta toe en een beetje citroensap. That’s it!
Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de bulgur met groenten uit de oven vond. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met #clairecodi.