Ontbijt inspiratie: 6x vegetarisch broodbeleg


Vegetarisch broodbeleg

Als vega heb je vaak de keuze uit kaas of zoet beleg. Maar not anymore! Hierbij deel ik mijn 6 favoriete soorten vegetarisch broodbeleg. waarvan de helft vegan!

Sandwich 1: avocado & tomaat

Vegetarisch broodbeleg: avocado, tomaat en peper

Super makkelijk én gezond. Snijd een halve avocado doormidden en snijd een tomaat in plakjes. Leg eerst de avocado op het brood en daarna de tomaat. Bestrooi daarna met peper en zout. Avocado is ook lekker met een gekookt eitje of hummus.

Sandwich 2: Filet american met ui

Vegetarisch broodbeleg: filet american, ui en peper

Met vegetarisch broodbeleg hoef je niets te missen. Deze filet american is van Tival en is the real deal. Top af met gesneden rode ui, veel peper en een beetje zout.

Sandwich 3: Hummus met gegrilde groenten

Vegetarisch broodbeleg: hummus, gegrilde courgette en paprika

De allerlekkerste hummus vind ik die van Sabra met heel veel olijfolie. Gril de groenten in een tosti apparaat en besmeer ondertussen de boterham met de hummus. Leg de groenten op je broodje en klaar!

Sandwich 4: Hütttekäse met aardbeien

Vegetarisch broodbeleg: huttekase met aardbei en suiker

De Hollandse aardbeien zijn nu in het seizoen. Super lekker en meestal in de aanbieding. Dus hup op brood! Besmeer de boterham met hüttekäse (of zuivelspread) en leg daar aardbeienplakjes op. Ik gooi er nog een flinke hoeveelheid suiker overheen, maar dat hoeft niet.

Sandwich 5: Pesto, mozarella, tomaat en rucola

Vegetarisch broodbeleg: pesto, mozarella, tomaat en rucola
Deze is iets meer fancy dan de rest. Besmeer de boterham met een dikke laag pesto. Snijd de tomaat en mozzarella in dunne plakjes en leg ze op de boterham. Top af met blaadjes rucola. Ook lekker met pijnboompitjes!

Sandwich 6: Pindakaas en banaan

Vegetarisch broodbeleg: pindakaas met banaan

Peanut butter time! Besmeer de boterham met een flinke laag pindakaas. Kies voor eentje met nootjes voor extra crunch. Pak een rijpe banaan en snijd in het plakjes. Leg de plakjes banaan op de pindakaas en klaar! Niet zo van zoet? Top combo’s met pindakaas zijn ook: sambal, komkommer of avocado.

Wat eet jij het liefst als vegetarisch broodbeleg op brood?

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *