Homemade pizza is makkelijk maar ook super lekker. Je maakt hem helemaal naar eigen smaak. Vandaag deel ik mijn favo recept voor vegetarische tonijn pizza. Perfect voor een chill avondje of easy dinner.
Voor de pizza gebruik ik de Visvrije Tonyn van de Vegetarische Slager. Deze tonyn heeft een sterke visachtige smaak en de structuur van tonijn. Ik eet zelf geen vis, maar stiekem mis ik het soms wel. De visvrije tonyn is dan ideaal om mijn cravings te stillen. Je kan de tonyn kopen bij sommige AH’s, Ekoplaza en online in webshop van de Vegetarische Slager. De visvrije tonyn is ook lekker door pasta of als tonijnsalade!
Wat heb je nodig voor vegetarische tonijn pizza
- Olijven
- Kappertjes
- Italiaanse kruiden
- Rode ui
- Visvrije tonyn
- Rucola
- Tomatenpuree
Tip: kies voor een wat zoetere tomatenpuree. De puree van de Aldi of AH basic is prima. Deze is van de Lidl en echt geen aanrader, veels te zuur!
Let’s make some pizza!
1. Als eerste maak je de saus. Zet een steelpan op laag vuur en voeg een klein beetje olie toe. Als de olie warm is voeg je een paar eetlepels tomatenpuree toe. Meng de puree goed met de olie. Voeg daarna de knoflook toe naar smaak. Ik ben dol op knoflook dus ik gebruik twee teentjes. Roer daarna de Italiaanse kruiden er doorheen.
2. Als het goed is, ziet de saus er ongeveer zo uit.
3. Verwarm de oven op 220 graden en leg de pizzabodem klaar op bakpapier.
4. Besmeer de pizzabodem de tomatensaus.
5. Leg de toppings op de pizza. De uienringen, kappertjes, olijven en ofcourse de tonyn! Schuif daarna de pizza in de oven voor ongeveer 8-10 minuten.
6. Leg er nog een paar blaadjes rucola overheen en enjoy!
Wat is jouw favoriete pizza recept? Let me know!
de Vegetarische SlagerpizzaVegetarische tonijn pizzavisvrije tonyn