Review: konjac spons


Konjac spons

Groen bezig zijn én een stralende huid? Met de konjac spons kan het! Deze super spons is al helemaal hot in beautyland.  Ik test of ‘ie de hype waard is.

Wat is konjac

Helaas is het niet gemaakt van cognac, als in de drank. Dan zou je skincare routine een stuk leuker worden. Konjac is een soort Aziatische groente. Deze plant bestaat voor 97% uit water, is rijk aan mineralen en PH-neutraal. In Japan en Korea wordt het konjac al honderden jaar gegeten. En in een dieetforum voor 50 plussers las ik dat er tegenwoordig ook slanke pasta’s en noedels van worden gemaakt. Maar tegenwoordig is het ook helemaal hip als reinigingsspons. Een multifunctionele plantje dus!

Wat belooft de konjac spons

  • Geen toevoegingen of kleurstoffen
  • Een zachte reiniging voor je huid
  • Verwijderd dode huidcellen
  • Laat beschermende laag achter om je huid te verzorgen
  • Geen gezichtsreiniger nodig

De sponsachtige structuur masseert je gezicht en stimuleert de bloedcirculatie. Het is geschikt voor zelfs de allergevoeligste huid, dus ideaal voor mij! De spons is vegan, natuurlijk én 100% afbreekbaar. Na 3 maanden gebruik kan ‘ie zo de groenbak in. Trouwens: hoe fascinerend ziet de structuur eruit? Ik moest dit even delen.

Structuur Konjac spons

Hoe werkt het

De spons is van zichzelf vrij hard en stug. Ik was bang dat ik mijn hele gezicht eraf zou scrubben, maar dat is niet het geval. Het lijkt me geen goed idee om je mascara hiermee af te halen. Ik denk dat de helft er dan niet vanaf komt én dat er geen wimpers overblijven. Ik haal eerst met kokosolie mijn mascara eraf en met een micellaire reiniger wat restjes bb-cream.

Konjac spons

Voor gebruik moet je hem eerst nat maken met lauwwarm water. Dan wordt de spons zacht en squishy. Ik ‘masseer’ mijn gezicht met de squishy spons. Het voelt wel lekker! Het is geen heftige exfoliërende sessie, meer een mega milde scrub. Na gebruik voel ik een een soort jelly laagje op mijn gezicht.

Konjac spons fijn geknepen

Wanneer je klaar met reinigen, spoel je hem even uit onder de kraan en knijp je hem uit. Daarna kan je hem ophangen tot de volgende keer. De spons mag je niet in een vochtige ruimte ophangen. Ik heb alleen een haakje in de badkamer dus ik ben lekker rebels.

Is het wat

Mwoah. Ik heb geprobeerd mijn foundation eraf te halen met de spons, maar dat was geen succes. Daarom haal ik eerst al mijn make-up eraf. Ik heb niet het gevoel alsof het echt werkt. Bovendien vind ik het niet heel hygiënisch dat je zo’n spons keer op keer gebruikt. Ik ben veels te lui om hem elke keer goed schoon te gaan maken. Hmm, dat zou ook de puistjes aanval verklaren die ik laatst heb gekregen.

Konjac spons

De konjac spons is verkrijgbaar vanaf €8,99 en o.a. verkrijgbaar bij De Tuinen.

Heb jij weleens een konjac spons gebruikt?

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *