Mijn favoriete BB cream: MÁDARA tinting fluid


MÁDARA tinting fluid

In de zomer wil ik geen dik plakaat op mijn gezicht. Ik wil juist een subtiel kleurtje die een beetje dekking geeft. Ik heb de MÁDARA tinting fluid bestelt en het is mijn favoriete BB cream geworden. En leuk: hij is vegan en helemaal natuurlijk.

Toen ik de Inika trial set had besteld (niet gelezen? Check hem hier) deed ik ook deze MÁDARA tinting fluid in mijn winkelmandje. Ik was opzoek naar een dierproefvrije BB cream. Het hoefde voor mij niet perse mega groen te zijn, maar het is altijd mooi meegenomen! Na een paar reviews kwam ik bij het merk MÁDARA. Het merk is vegan, 100% natuurlijke én gecertificeerd volgens de internationale ECOCERT norm. Nou, groener kan bijna niet.

MÁDARA tinting fluid
De MÁDARA tinting fluid geeft je huid een subtiele kleur. Verwacht dus geen flawless mat finish met een enorme dekking. In de zomer vind ik het juist fijn om een luchtige BB cream te gebruiken. Je gezicht oogt dan net iets frisser. Daarbij is dit ook een dagcrème en verzorgt het mijn huid, win-win! De tube is vrij klein, maar je hebt ook grotere versies. Ik heb de crème in de tint Rose Beige bestelt. De MÁDARA tinting fluid is er ook in Sun Flower, dit is een iets geligere kleur. Mijn ondertoon is neutraal, maar ik heb slechte ervaringen met oranje producten.

Ingrediënten MÁDARA tinting fluid
De ingrediëntenlijst bevat alleen natuurlijke producten. Maar ik had ook niet anders verwacht. Geen synthetische parfums of synthetische conserveermiddelen, zoals parabenen, minerale olie, propyleenglycol. Ik ken deze woorden ook niet allemaal, maar het schijnt dus niet natuurlijk te zijn. Misschien leuk voor een volgend artikel? Excuus trouwens voor de vlekjes. De crème ligt in mijn make-up bakje en die is (zo te zien) niet heel netjes.

Swatch MÁDARA tinting fluid
De swatch ziet er goed uit! In het echt is de BB cream iets meer roze. De structuur lijkt op een waterige dagcrème. De geur is prima, gewoon een dagcrème geur. Maar ik ben sowieso niet erg kieskeurig als het om geur gaat. De crème smeert goed uit en voelt heel licht op mijn huid.

De beloftes van de BB cream:

  • Bruint, verlicht en egaliseert de huidskleur.
  • Hydrateert en perfectioneert de huid.
  • Maskeert oneffenheden en fijne rimpeltjes.
  • Maakt de huid fris en stralend.

Let’s put it to the test

Gezicht zonder make-up
Hier draag ik alleen wenkbrauwpoeder, eyeliner en mascara. Het is trouwens niet dat ik geen naakte gezichtsfoto wil plaatsen. Maar ik maak de foto’s meestal ’s middags wanneer ik mijn make-up al heb gedaan. Zoals je ziet heb ik geen oneffenheden (yay!). Mijn huid heeft een paar droge plekjes, met een vette T-zone.

MÁDARA tinting fluid
Hier draag ik de MÁDARA tinting fluid. Ik ben echt verliefd op de finish. De creme voelt licht aan, smeert easy uit en plakt niet. Ik heb hem aangebracht met de Real Techniques spons maar het kan prima met je handen. Mijn donkere kringen zijn bijna gone, ik heb een subtiele glow en het geeft een fris effect. I love it!

MÁDARA tinting fluid full face make-up
Met full face make-up. Ik heb een concealer aangebracht onder mijn ogen en blush en highlighter toegevoegd. En een knalroze lipstick van Catrice. Je kan ervoor kiezen om het af te poederen maar ik vind het zelf niet nodig. Natuurlijk kan je ook zonder al die poespas de deur uit, maar dit was mijn volledige look.

Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe MÁDARA tinting fluid. Wat vind jij van het effect?

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *