Do It Yourself: patches


Spijkerjas en t-shirt met patches

Patches zijn het summer item van 2016. Je ziet ze op jassen, tassen en t-shirts. Maar waarom zou je iets nieuws kopen? Hell no, deze trend is perfect voor een DIY. Ik laat je zien hoe!

Trends zoals patches zijn leuk. Maar fashion is tegenwoordig verre van duurzaam. Wanneer er een nieuwe trend is slaan we massaal in. Als de trend voorbij is gaat het shirt de vuilnisbak in. Ik heb zelf nog een kast vol met kleding met de “hippe” studs (herkenbaar anyone?). Waarschijnlijk draag ik die niet snel meer. Mega zonde, maar wie maakt zich hier niet schuldig aan?

Impact van fast fashion
Fast fashion is een ramp vanwege de impact op het milieu. Het maken van kleding is een enorm proces. Voor het maken van een paar shirtjes heb je veel liters water nodig. Naast die hoeveelheden water, is het erg slecht voor de lucht. De productie van kleding zorgt voor bijna tien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Daarnaast zorgt het voor bijna de helft van de afvalwaterproblemen in de wereld. Meer weten? Check dit artikel.

DIY
Dat is dus niet zo best. Daarom bedacht ik me om niet de winkel in te rennen. Maar juist mijn eigen kleding te customizen! En dat is nog leuk ook. Dan heb ik een shirt helemaal naar mijn eigen smaak.  Patches zijn easy verkrijgbaar en goedkoop. Ik heb genoeg kleding die ik niet vaak genoeg draag. Tijd om daar verandering in te brengen met deze DIY.

Wat heb je nodig?

  • Patches
  • Kleding die je wilt customizen
  • Strijkijzer
  • Theedoek

Patches kan je heel cheap vinden op de markt. Maar deze webshops hebben ook hele leuke: Stradivarius, Etsy, Aliexpress en ByMoise. Die van mij heb ik bestelt via Stradivarius.

Let’s begin!

Patches van Stradivarius
Haal de patches uit de verpakking. Zet het strijkijzer aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de patches.

Patches en spijkerjas

Pak het kledingstuk dat je wilt gebruiken. In mijn geval een oldskool denimjacket van de H&M en een t-shirt van de Only.
Gestreept t-shirt met patches
Leg de patches neer zoals je ze wilt hebben. Strijk ze er daarna op met het strijkijzer. Tip: leg er een theedoek tussen om de patch en je kleding te beschermen.

How does it look?

Spijkerjas en t-shirt met patchesGestreept t-shirt met patches

Ik ben er helemaal happy mee! Hiervoor droeg ik mijn denim jacket echt nooit. Maar nu hij is gecustomized vind ik het een onmisbaar kledingstuk. Hetzelfde voor het t-shirt. Dit zijn zeker key items die ik deze zomer veel ga dragen.

Ga jij aan de slag met patches?

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *