App review: Pokémon Go


pokemongo

Met de app Pokémon Go kan je eindelijk je droom uit laten komen om Pokémon meester te worden. Met het spel kan je Pokémon vangen en trainen. Is de app de hype waard? Ik heb het uitvoerig getest!

Als kind droomde je van het leven van Ash Ketchum. Een normale 9 tot 5 baan? Hell no! Net als Ash op avontuur gaan om Pokémon meester te worden. Hoe? Door alle 150 Pokémon te vangen. Nu kan dat! Met de app Pokémon Go kan je op avontuur gaan in eigen stad en Pokémon vangen en trainen. Ik heb het spel gespeeld om te kijken of het de hype waard is. Spoiler: YES!

Tip: luister de intro om in the mood te komen

Wat heb je nodig?

 1. Een volle batterij
 2. Geactiveerd GPS (om je te tracken)
 3. Internet

Hoe werkt het spel?
Als je de app opent maak je een character aan en geef je hem een nickname. Deze kunnen (nog niet) gewijzigd worden, dus wees creatief. Wanneer je dit hebt gedaan komt er een soort Google Maps tevoorschijn op je telefoon. Via deze map zie je waar je je bevindt, maar ook waar Pokémon stops, centers en gyms zijn. Om Pokémon te vangen moet je dus uit je huis en naar buiten! En juist dat maakt de game zo tof.

Als er een Pokémon in de buurt is gaat je telefoon trillen en gaat de camera aan. Je moet dan om je heen kijken waar hij zich bevindt. Door je Pokéball te swipen kan je hem vangen. Dat klinkt easy, maar geloof me je verspilt zo 5 Pokéballen in het begin. Tip: als het groene rondje kleiner wordt dan vang je hem vaak in één keer.

Het doel van het spel is natuurlijk om alle 150 Pokémon te vangen en de sterkste te worden. Deze goal behaal je door naar buiten te gaan!

Pokémon Go

Mijn tips

 1. Doe goeie schoenen aan, je loopt zo een aantal kilometer
 2. Speel het niet op de fiets, want dat is echt levensgevaarlijk
 3. De stops kan je om de 15 minuten activeren, dus ga er een paar keer langs
 4. Dubbele Pokémon kan je ruilen met de professor
 5. Als je lvl 5 bent, kies dan voor een kleur die je vaak ziet in gyms om je heen
 6. Ga ook ’s avonds naar buiten, dan vind je namelijk andere soorten

Voor een complete guide met tips & tricks raad ik je het artikel van Eurogamer aan.

Waarom is het zo gaaf?

Als kind was ik aan de tv gekluisterd als Pokémon op stond. Ik kon de theme song helemaal meezingen en wilde net als Ash een Pikachu die iedereen (klote Gary) zou verslaan. Maar helaas, dat kon dus niet. Maar nu lijkt het alsof je terug in de tijd gaat. De graphics van de game zijn heel cool. De map is basic maar de extra’s zoals de gyms en stops zien er echt gaaf uit. Ook de extra elementen zoals Pokémon eieren, het evolueren en het trainen maakt het allemaal als vanouds. Ik ben absoluut geen gamer girl dus ik heb ook niet veel verstand van games. Maar hier ben ik zeker fan van.

En belangrijk: je gaat naar buiten. Ik wil doen alsof ik een mega fitgirl ben, maar dat valt vies tegen. Netflix wint het vaak van hardlopen. Maar door deze game wil ik gewoon naar buiten. Je vangt ook niks als je binnen blijft zitten. Je maakt flink wat kilometers als je een paar Pokémon wilt vangen. Bovendien zie je leuke hotspots in je eigen stad en kom je andere trainers tegen. Iedere gek met een telefoon in zijn handen is waarschijnlijk Pokémon Go aan het spelen.

Hoe download je app?
De app is nog niet beschikbaar in Nederland. Binnen enkele dagen moet hij wel beschikbaar zijn in de Appstore en Playstore. Maar als je niet kan wachten (zoals ik), dan zoek je een omweg.

iOS

 1. Ga naar de appstore via je desktop
 2. Log uit met je Apple ID
 3. Maak een nieuwe Apple ID aan.
 4. Bij het invullen vul de volgende dingen in: no payment en adresgegevens in Nieuw-Zeeland (ik heb een random adres opgezocht)
 5. Bevestig en comfirm je nieuwe Apple ID
 6. Download met de nieuwe Apple ID de app
 7. Klaar!

Android
Via Androidworld

 1. Je kan de game hier downloaden voor Android, klik daar op de ‘Download APK’-knop op je Android-apparaat.
 2. Vervolgens druk je op downloaden
 3. Vervolgens druk je op installeren.

Heb jij Pokémon Go al gespeeld?

Laatste foto: Theverge.com

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *