Vega hotspot: Lepeltje Lepeltje


Lepeltje Lepeltje Zwolle

Het foodtruck festival Lepeltje Lepeltje stond dit jaar weer in Zwolle. Natuurlijk offer ik mezelf op om alles wat vega(n) is te proeven. Was het een vegaproof food event? Let’s find out!

Op 8, 9 en 10 juni stond Lepeltje Lepeltje in Zwolle. Het Ter Pelkwijkpark was omgetoverd tot een hip culinair festival. Lepeltje Lepetje is een groot eetfestijn met foodtrucks vanuit het hele land. Het festival trekt van stad naar stad, dus je kunt kiezen welke editie je wilt bezoeken. Ik nam mijn camera mee en laat je zien wat voor lekker vega food er was te vinden!

Lepeltje Lepeltje Zwolle

Lepeltje Lepeltje ZwolleLepeltje Lepeltje Zwolle
Er stonden allerlei foodtrucks met verschillende snacks. Zo kan je gaan voor een classic burger, maar ook exotische aubergine snacks die je nog nooit hebt geproefd. De prijzen van het eten variëren qua stand, maar het is zeker niet goedkoop. Voor een burger betaal je zo’n drie muntjes (omgerekend € 5,10). Maar dan zit je ook echt propvol.

Lepeltje Lepeltje Zwolle
Lepeltje Lepeltje Zwolle Lepeltje Lepeltje ZwolleLepeltje Lepeltje Zwolle
Lepeltje Lepeltje doet veel aan duurzaamheid. Zo heeft elk kraampje sowieso één vega maaltijd. Je hoeft ook niet bang te zijn voor een plastic overdose. Je betaalt bij je eerste drankje voor een plastic bekertje. Deze beker kan je hergebruiken wanneer je een nieuw drankje haalt. Bovendien is het een leuk souvenirtje voor thuis. Verder drukken ze het stroomgebruik en wordt afval gescheiden, hurray!

Maar genoeg gepraat, hoe was het eten?!

Lepeltje Lepeltje Zwolle

Dit is niet vega, maar kip met groenten van de boyfriend.

Lepeltje Lepeltje ZwolleLepeltje Lepeltje in ZwolleLepeltje Lepeltje Zwolle
Awesome, zoals je kan zien. Ik raad je aan om er met een lege maag heen te gaan. Er zijn ontzettend veel foodtrucks met allerlei gerechtjes. Denk aan vega mimosa’s, groentenwraps, falafel, vega burgers, aubergine snacks of popcorn met zout & karamel. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Ik zou willen dat mijn maag een keer zo groot was, dan kon ik nóg meer eten. Tip: probeer echt de vega burger van knolselderij. (Hoe is knolselderij ooit lekker? Nou als burger!)

Wanneer je je buik helemaal vol hebt gegeten kan je nog een rondje langs de hippie markt lopen. Verschillende kraampjes staan daar met vintage en tweedehands kleding. En handig: bijna elk kraampje is voorzien van een kleedkamer.

Lepeltje Lepeltje ZwolleLepeltje Lepeltje Zwolle

Lepeltje Lepeltje vind je nog in Apeldoorn, Eindhoven en op Mysteryland. Check hier de exacte data.

Ben jij al naar Lepeltje Lepeltje geweest?

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *