32 In Groene Beauty

Bee Honest dag- en nachtcrème voor de droge huid

   Bee Honest dag- en nachtcreme

Het liefste smeer ik iets op mijn gezicht wat goed is voor mijn huid en het milieu. Daarom test ik de nachtcrème en dagcrème van Bee Honest.

Van de groene webshop Big Green Smile kreeg ik een aantal producten opgestuurd. Een tijd geleden stond er een review online van Burt’s Bees. Achteraf was deze niet dierproefvrij. Mega balen. Vandaag test ik de producten van Bee Honest. Dit merk heb ik dubbel gecheckt en zelfs een e-mail gestuurd. Het merk is dierproefvrij, maar niet vegan. Dat is niet gek, het heet niet zonder reden Bee Honest.

Bee Honest

Bee Honest verkoopt natuurlijke, bijenvriendelijke cosmetica voor gezicht, lichaam en haar. Het merk merk bestaat sinds 1993 en heeft als doel om (h)eerlijke voeding voor de huid te creëren. Alle producten hebben een gecontroleerde kwaliteitsgarantie van BDIH. Dit houdt in dat ze geen synthetische geur-, kleurstoffen of conserveringsmiddelen bevatten. Daarnaast zijn de verpakkingen zijn zo min mogelijk belastend voor het milieu. Het allerleukste is nog wel dat dit groene merk heel betaalbaar is!

De bijen

Bijen worden met uitsterven bedreigd. Zonder bijen is er geen koffie, chocola en vele fruit-, groente- en notensoorten. Het is dus ontzettend belangrijk dat bijen blijven leven. Op de website staat dat Bee Honest zich inzet voor bijen. Zo koopt Bee Honest de honing zo veel mogelijk van regionale Europese imkerijen. Daarnaast zijn ze actief betrokken bij het verbeteren van het leefmilieu van de bijen en ze steunen diverse initiatieven. Ze zijn een samenwerking gestart met Stichting The Tipping Point om lokale initiatieven te ondersteunen op het gebied van biodiversiteit, bestuiving en bijen. Op de website van Bee Honest staat meer informatie over waar hun honing vandaan komt.

Dagcrème voor een droge huid

Bee Honest dagcreme

Ingrediënten Bee Honest dagcreme

De dagcrème van Bee Honest zit in een flacon. Fijn want dan hoef je niet met je (vieze) vingers crème te pakken. In de flacon zit 50 ml. Als je de dop opendoet, vliegt er een sterke rozengeur op je af. Persoonlijk vind ik dit iets teveel van het goeie. Het parfum is wel van natuurlijke oorsprong. Op de ingrediëntenlijst staat onder andere bijenwas, shea boter, amandel- tenusbloem- en rozenolie.

Swatch Bee Honest dagcreme

De formule van de dagcrème is heel romig en wit. Wanneer je de crème aanbrengt voelt de formule vrij stroef. Na enkele seconden smelt de crème en kan je het gemakkelijk verdelen over je gezicht. Doordat de ingrediënten vooral boters en oliën bevatten is de crème vrij vettig. Na het aanbrengen heeft mijn gezicht dan ook heel veel glans. Deze dagcrème is dus echt bedoelt voor een hele droge huid.Het intrekken van de crème duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.  Niet zo handig als je laat op staat en je je snel wilt opmaken.

Nachtcrème voor een droge huid

Verpakking Bee Honest nachtcreme

Ingrediënten Bee Honest nachtcreme

De nachtcrème heeft dezelfde verpakking als de dagcrème. Hierdoor heb ik me wel een paar keer vergist. Het zou handiger zijn als de verpakking wat meer verschillen. Zo smeerde ik vaak ’s ochtends de nachtcreme op mijn gezicht. Maar dat kan natuurlijk ook aan mijn slaapogen liggen. Wat mij meteen opvalt is dat de nachtcrème begint met bloemwater en oliën en dat hier minder alcohol in zit. In de dagcrème is namelijk het vierde ingrediënt alcohol. Voor de rest zijn de ingrediënten vrijwel hetzelfde. Ook hier zie ik weer bijenwas, shea boter, amandel- tenusbloem- en rozenolie.

swatch Bee Honest nachtcreme

De nachtcrème is nog dikker qua structuur. Wanneer je in de tube knijpt komt er een goeie dosering crème uit. Je hoeft niet bang te zijn dat je teveel pakt. De geur is identiek en net zo sterk en rozig als de dagcrème. Ook de formule voelt hetzelfde als de dagcrème. Wel voelt deze nog dikker en romiger aan. Tijdens het aanbrengen voelt het stroef, maar na enkele seconden smelt het op je gezicht. De nachtcrème trekt iets langzamer in en na afloop heb ik ook een glimmend gehydrateerd gezicht.

Bee Honest dag- en nachtcreme

Conclusie

Ik heb gemengde gevoelens over de crèmes. De formule vind ik een beetje onhandig. Het duurt enkele seconden voordat de crème smelt en je het over je gezicht kan verdelen. Hierdoor pak je al snel teveel. Vooral ’s ochtends is dit onhandig omdat het dan te lang duurt voordat de crème intrekt. Daarnaast vind ik de geur vrij sterk. Iets te sterk naar mijn mening. Maar aan de andere kant is de crème heerlijk verzorgend. Sinds ik dit setje van Bee Honest gebruik heb ik geen droge velletjes meer! Zelfs mijn kurkdroge foundation ziet er flawless uit door dit rozige duo. Daarnaast vind ik de crèmes heel betaalbaar en doe je er vrij lang mee. Een twijfel gevalletje dus!

Bee Honest dagcrème en nachtcrème kost €8,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Big Green Smile.

Ben jij bekend met het merk Bee Honest? Wat is jouw favoriete crème? Let me know!

*Deze producten kreeg ik opgestuurd van Big Green Smile
desondanks blijf ik mijn ongezouten mening altijd geven! 🙂

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply
  Romy
  14 maart 2017 at 07:50

  Wat een goed initiatief, dit merk! Die rozengeur spreekt mij stiekem juist wel heel erg aan 🙂 Jammer dat het zo lang duurt voordat de crème intrekt, maar verder klinken beide crèmes heel fijn. Ik moet ook echt eens bij Big Green Smile gaan kijken. Volgens mij hebben ze zoveel fijne producten.

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:22

   Ik vind Big Green Smile echt een handige webshop omdat je dan alle groene merken bij elkaar hebt! 🙂 Dus als je op zoek bent naar groene beautyproducten zou ik zeker een kijkje nemen. Ik denk dat de crèmes echt top zijn voor een mega droge huid maar als je een normale huid hebt dan zijn de crèmes echt iets te vet

 • Reply
  Sofie
  14 maart 2017 at 07:53

  Dit klinkt inderdaad als iets voor mensen met een trekkerige huid! Je zou kunnen switchen naar enkel de nachtcrème, omdat het dan niet zo uitmaakt hoe snel alles echt ingetrokken is. Ik kan me voorstellen dat je niet van de sterke geur houdt, daar kan ik zelf ook niet goed tegen 🙂

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:23

   Ja volgens mij is de crème echt top voor een droge huid. Nu het zulk mooi weer is gebruik ik de crème alleen ’s avonds omdat het voor overdag niet nodig is )

 • Reply
  jeapiebel
  14 maart 2017 at 08:13

  Jammer van de formule en de geur. Maar je kurkdroge foundation ziet er flawless uit en belooft al heel veel. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:25

   Ja zo jammer dat beautyproducten soms zo’n sterke geur hebben! Daar hou ik echt niet van 🙂 Gelukkig is ‘ie verder fijn!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  14 maart 2017 at 08:25

  Neeee is Burt’s Bees dierproefvrij?! Shit! Wat ongelofelijk balen, dat zit nu in mijn winactie 🙁 gelukkig zijn er voor de rest wel mooie spulletjes te winnen. Deze crèmes klinken trouwens wel erg goed, al is die geur iets minder aangenaam lijkt me. En ook nogal vervelend dat die crème zo langzaam intrekt, ik vind het eigenlijk wel een must dat zoiets een beetje snel intrekt zodat je er foundation over kan aanbrengen. Maar geen droge huid meer! Malou x

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:30

   Ja stom he! Het merk verkoopt in China en daar moet je verplicht op dieren testen. Maar dat wist ik ook niet. Gelukkig heb je nog veel meer mooie spullen in je winactie <3 🙂 Het is inderdaad balen dat het intrekken zo lang duurt maar het effect van de crème is zooo mooi. Wie mooi wilt zijn moet geduld hebben 😀

 • Reply
  amke
  14 maart 2017 at 09:26

  Fijn juist, dat je je eerlijke mening hierover geeft. Ik ben namelijk ook niet zo van die hele vette crèmes. Zeker niet voor een dagcrème. En je moet al helemaal niet aankomen met een rozengeur bij mij, haha. Ieder z’n ding overigens, want ik ken genoeg mensen die daar juist wel heel blij van worden.

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:31

   Dankjewel Amke, wat leuk om te horen! Persoonlijk ben ik ook niet heel dol op vette crèmes maar ik heb zo’n droge huid in de winter dat ik niet veel keuze heb haha. Wat is jouw favoriete crème?

   • Reply
    Amke
    16 maart 2017 at 10:08

    Toevallig ben ik net met een nieuwe crème begonnen (onderdeel van mijn goede voornemen om tot een groener badkamerkastje te komen). Dat is de vloeibare dagcrème van dr. Hauschka. Ik moet een beetje wennen aan de geur (wel fris, maar sterker dan ik gewend ben). Maar de textuur vind ik heel fijn. Hij is nog vloeibaarder dan de meeste lichte crèmes die ik eerder heb gehad, maar eigenlijk is dat wel heel fijn. Daardoor trekt hij mega snel in. En dat is dan inderdaad heel fijn als je daarna met je make-up aan de slag wilt.

 • Reply
  Sija
  14 maart 2017 at 09:26

  Bijen zijn inderdaad heel erg belangrijk, wat goed dat dit bedrijf zich daar zo voor in zet! De crèmes lijken me iets te dik voor mijn huid, toch ben ik wel nieuwsgierig naar de nachtcrème, ’s avonds maakt het mij niet zoveel uit of een crème snel in trekt of niet. Wat fijn dat je geen droge huid meer hebt! Dik pluspunt 😀

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:32

   Precies! ’s Avonds vind ik het ook niet erg om met een glimmend vet hoofd rond te lopen. Maar voor overdag is het toch een beetje onhandig haha.

 • Reply
  aurely anrys
  14 maart 2017 at 11:03

  Lijkt me een goed product, kun je dat enkel via de webshop kopen of krijgen?

 • Reply
  Klaske
  14 maart 2017 at 14:47

  Wat mooi dat dit bedrijf zo bewust omgaat met de bijen. En: ik vind het heel fijn dat je in je reviews altijd heel eerlijk je mening geeft. Ik vind het persoonlijk ook niet zo fijn als een creme niet snel intrekt. Maar dat ze zo goed zijn voor je huid, vind ik dan wel weer fijn. Voor nu heb ik nog een dagcreme, maar zodra die op is, ga ik deze misschien wel proberen. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:35

   Dankjewel Klaske voor je lieve compliment! Ik probeer in mijn reviews altijd eerlijk te zijn want ik wil niet dat iemand door mij een miskoop doet 🙂 Ik ben benieuwd of deze je bevalt!

 • Reply
  Rebecca
  14 maart 2017 at 17:23

  Hm de formule houd me inderdaad een beetje tegen maar aan de andere kant vind ik het wel weer goed klinken. Ik heb laatst voor het eerst kennis gemaakt met dit product voor in bad en dat beviel mij heel goed.

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:36

   Ik heb het merk Bee Honest wel eens vaker gezien en ze hebben inderdaad hele fijne producten! Als je een hele droge huid hebt vind ik de crème zeker een aanrader! Mocht je huid niet heel droog zijn dan denk ik dat de crème iets te vet is.

 • Reply
  Merel
  15 maart 2017 at 08:36

  Mooi concept, maar niet zo mooi dat het niet fijn werkt. En dat er bijenwas in het product wordt gebruikt vind ik eigenlijk ook niet zo bijvriendelijk.. 🙁 ik vind het echt super goed dat je zo eerlijk bent in je reviews! Vaak lees je alleen de positieve kanten, dit is toch net wat eerlijker en fijner 🙂

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:39

   Dankjewel Merel! Ik probeer altijd zo eerlijk mogelijk te zijn in mijn reviews omdat ik niet wil dat iemand een miskoop doet door mij. Ik moet bekennen dat ik me nooit heel erg heb verdiept in de situatie van de bijen. Ik sprak toevallig gisteren meiden op stage bij Viva Las Vega’s die me het een en ander vertelden over de ‘bij industrie’ en toen was ik er inderdaad ook niet heel happy mee. Ik ga me nog even inlezen! Heb jij nog handige info/links/tips? 🙂

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  15 maart 2017 at 09:14

  Nou, dan ben je bij mij aan het goede adres met van die stroeve crème, haha! Ik heb zooooo’n droge huid, dat dit soort crèmes mij juist goed bevallen. Mijn gezicht slurpt het op en voelt dan weer soepeltjes aan. Je maakt me nu wel heel nieuwsgierig hoor, hoe het mij zou bevallen!

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:41

   Haha wat leuk verwoord Liset. Ik merk echt dat deze crème extreem voedend is! Ik heb ook weleens kokosolie geprobeerd voor mijn droge huid maar dat werkte totaal niet. Misschien omdat het te olie-achtig is? Deze crème werkt echt perfect voor mij 🙂

 • Reply
  Irene
  15 maart 2017 at 17:27

  Wat een mooie verpakking ook! Fijn dat hij zo verzorgend is maar ik zou hem overslaan omdat hij blijkbaar heel vettig is. Ik hou niet van glans op m’n gezicht :p

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 09:41

   Ik hou ook niet echt van glans op mijn gezicht hoor haha. Maar helaas is dat nodig met zo’n droge huid! Hopelijk is het in de zomer niet nodig want zo’n glimmend hoofd is ook niks natuurlijk.

 • Reply
  Charel
  15 maart 2017 at 21:19

  Ziet er in ieder geval mooi uit! Jammer dat hij je niet voor 100% tevreden stelt maar dat kan natuurlijk ook niet. Lijkt me zeker leuk om dit eens te proberen.

  • Reply
   clairecodi
   16 maart 2017 at 10:05

   Dankjewel Charel, wat leuk om te horen! Een crème die echt perfect is heb ik nog nooit gehad. Maar dat maakt het wel weer leuk om allerlei crèmes te proberen! ?

 • Reply
  Marlies
  18 maart 2017 at 11:04

  O wat leuk! Ik ben gek op producten van de Traay, Ze hebben ook een hele lekkere shampoo met aloe vera en honing (doet me denken aan pannenkoeken op een of andere manier, maar dat zal wel weer aan mij liggen ;-))
  Ik gebruik toevallig ook de dagcreme van ze, maar dan een andere in een glazen potje, bevalt goed.

 • Reply
  Florentine
  19 maart 2017 at 01:44

  Wat goed om hierover te lezen, het klinkt als een erg fijn merk! Super leuke blog heb je , en mooie foto’s maak je <3
  Liefs, Florentine

 • Reply
  Sara
  19 maart 2017 at 13:16

  Jammer dat sommige crèmes zo’n vreemde formule hebben. Claire, je hebt weer kei mooie foto’s gemaakt. Die rozenblaadjes erbij, toppie!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.