4 In Persoonlijk

5 ideeën om Dierendag te vieren

Dierendag Claire en Binkie

Op 4 oktober is het Dierendag. Een goede reden om dieren vandaag extra te verwennen. Ik geef je vijf ideeën om deze dag te vieren.

Dierendag is dé dag waarbij het om dieren gaat. Commerciële onzin? No way, zolang niet elk dier een fijn leven heeft vind ik dat deze dag absoluut nodig is. Dieren kunnen net als ons voelen, ruiken en emoties tonen. Helaas worden ze vaak niet zo behandeld. Verwen daarom elk dier extra vandaag. Sla geen mug dood, stap niet op een slak en pas één van deze ideeën toe.

1. Eet een dagje plantaardig
Voor de dieren in de vee industrie is het geen Dierendag. Deze krijgen helaas geen extra liefde of snacks op deze dag. Het is helaas niet mogelijk om al deze dieren te bevrijden. Eet daarom voor één dagje geen vlees, moet te doen zijn toch? Eet je al vega? Ga dan voor een plantaardig dag. Inspiratie nodig? Check dit artikel voor vega broodbeleg en dit artikel voor een easy recept met bulgur.

2. Ga naar de kinderboerderij
Geen huisdier? Geen probleem. Verzamel oud brood, appelschillen of andere snacks die geschikt zijn voor boerderijdieren. Stop het in een (bio)tas en ga naar de kinderboerderij! Knuffel met de geitjes, aai de schaapjes en zwaai naar de varkens. Ook al word je gek aangekeken als twintiger of dertiger: het mag vandaag.

3. Verras je huisdier met speelgoed
Wat kan ik gelukkig worden van al die creatieve catlady’s en doglady’s. Op Etsy vind je de meest geweldige cadeau-ideeën voor jouw huisdier. Ik heb heel erg de neiging om het wizardhoedje te kopen voor Binkie. Je kan natuurlijk ook iets halen bij de Pets Place of zelf aan de slag. Knaagdieren maak je bijvoorbeeld al blij met een wc-rol met een snoepje erin verstopt. Het hoeft echt niet duur te zijn.

4. Snacks voor je huisdier
Haal je, net als ik, vaak de allergoedkoopste dierenvoeding? Vandaag niet! Dierendag is het moment om een keer een euro meer uit te geven. Haal eens snacks van het duurste merk om je kat/hond/konijn te verrassen. Wees niet verdrietig als je huisdier het niet opmerkt, het gaat om het gebaar. Of ga net als Iris van Ikbenirisniet all-out en maak een hondentaart.

5. Wees extra lief
Wil je hond altijd op jouw plek zitten of klaagt je kat als je maar 5 minuten aait. Voor één keer is het hun dag. Leg een comfy dekentje op hun favo plek, kriebel je kat voor een halfuur en speel écht met je huisdier. Trust me, je huisdier zal je dankbaar zijn.

Hoe vier jij dierendag en heb je nog leuke ideeën? Let me know!

Bron collage: 1, 2, 3

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  4 oktober 2016 at 09:33

  Wat een lieve ideeën!

 • Reply
  Marieke
  4 oktober 2016 at 10:21

  Leuke post! Wij hebben thuis geen huisdieren helaas. Wie weet komt dat nog ooit. Plantaardig eten doen we gelukkig steeds vaker en op de kinderboerderij zijn we ook regelmatig te vinden!

 • Reply
  Babs
  4 oktober 2016 at 11:32

  Ik had er al aan gedacht om vandaag geen vlees te eten.. aan de andere kant moet ik dat eigenlijk vaker gaan doen… dat mutsje op die kat, hilarisch!
  Voor mijn katten is het iedere dag dierendag volgens mij, maar vanavond krijgen ze nog lekkerder voer!

 • Reply
  Naomi
  4 oktober 2016 at 16:47

  Binnenkort, eenmaal ik een poes heb geadopteerd dan ga ik er extra goed voor zorgen, een late dierendag dan haha!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.