8 In Eetdagboek

Vegetarisch eetdagboek: wraps, curry en saucijzenbroodjes

Vegetarisch eetdagboek

Ik krijg heel vaak de vraag wat ik dan in hemelsnaam eet. Er blijft namelijk niet veel over als je vlees of vis skipt. Daarom show ik mijn glamorous leven in een vegetarisch eetdagboek.

Deze dag was ik vrij en werkte ik de hele dag aan mijn blog en school. Disclaimer: ik eet niet elke dag saucijzenbroodjes en drink ook niet elke dag milkshakes, helaas. Dit vegetarisch eetdagboek is een momentopname en de ene dag eet ik gezonder dan de andere.

Pre-breakfastVegetarisch eetdagboek: pre ontbijt

Ik ben een hele slechte ontbijter. Als ik wakker ben, doe ik vaak duizend dingen tegelijk. Ineens krijg ik dan dikke honger en word ik duizelig. Daarom begin ik ’s ochtends vaak met een smoothie. Klinkt heel fancy, maar valt mee. Ik gooi flink wat diepvries fruit, twee bananen en een scheut amandelmelk in de blender. Daarbij neem ik een multi-vitamine met B12 en een algenolie supplement.

Breakfast
Vegetarisch eetdagboek: ontbijt

Een uur later ga ik écht ontbijten. Meestal neem ik yoghurt of havermout. Aangezien het de laatste dagen te heet is voor een kom dampende havermout, ga ik voor yoghurt. Ik krijg buikpijn van zuivel dus ik ga voor ongezoete soja yoghurt. Ik voeg daaraan muesli, noten, lijnzaad en chiazaad toe. Yummy!

Snacks
Vegetarisch eetdagboek: snacks

Ja ik snack, duh. Vriendlief nam een vanille milkshake voor me mee, so cute! Helaas kreeg ik daarna ineens dikke buikpijn. Dat heb ik altijd na melk. Maar dat houdt mijn honger niet tegen. Na een uurtje nam ik namelijk twee vegetarische saucijzenbroodjes.

Lunch
Vegetarisch eetdagboek: wrap voor lunch

Als late lunch nam ik wraps met groenten. Ik pak meestal alles wat er in de koelkast ligt en gooi dat erop. Ik besmeerde de wrap met een flinke laag hummus en gooide er avocado, sla, komkommer en tomaat op.

Dinner
Vegetarisch eetdagboek: curry als avondeten

Ik ging avondeten bij mijn ouders. Mijn vader had een vegan curry gemaakt. Volgens mij had hij niet eens door dat het vegan was, zo makkelijk is het dus. Ingrediënten: kikkererwten, maïs, rozijnen, ui, paprika en nog véél meer. Echt mijn vader is een held in de keuken. Ik schepte een flink bord op met Turks brood. Omdat ik een oma ben en vroeg in bed lag, was dit mijn laatste maaltijd.

Wat vond jij van mijn vegetarisch eetdagboek? Let me know!

 

 

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Susan
    13 september 2016 at 08:03

    Leuk om eens te lezen! Die wraps zien er heerlijk uit, neem ik ook wel eens als lunch.

  • Reply
    Marieke
    13 september 2016 at 12:32

    Ziet er lekker uit allemaal! Dit komt ook aardig overeen met wat ik eet op een dag.

  • Reply
    FAY
    13 september 2016 at 12:59

    IEK VIEND HELEMAAL MOOI! #CLAIRCODIFORPRESIDENT

  • Reply
    Miss
    13 september 2016 at 17:34

    Dit vind ik echt altijd geweldig om te zien! Ziet er allemaal overheerlijk uit!

  • Reply
    Kim
    14 september 2016 at 08:04

    Heel leuk om te zien! Ik leer hier echt heel veel van 🙂

  • Reply
    Naomi
    23 september 2016 at 13:37

    Ik wil die veggie broodjes ZO graag proberen! Ik woon in België en hier hebben we in de winkel maar enkele dingen van de vegetarische slager, dus binnenkort gaan we een heleboel bestellen!

  • Reply
    Karin
    11 december 2016 at 15:20

    Kan je bij je vader dat receptje ontfutselen van die curry, dat ziet er zo ongelooflijk lekker uit 😉
    groetjes
    Karin

    • Reply
      clairecodi
      11 december 2016 at 17:02

      Haha ik zal het hem eens vragen! Maar hem kennende gooit hij vanalles in de pan.

    Leave a Reply