20 In Recepten

Recept: vegan yoghurt ijsjes met banaan en rood fruit

 

Deze vegan yoghurt ijsjes zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Met slechts een paar ingrediënten (en een paar uurtjes geduld) maak je ze!

Een recept voor super gezonde vegan yoghurt ijsjes. Hoe is het mogelijk? Zelf geef ik helemaal niks niet zoveel om gezond eten. Nou ja, ik bekijk nooit het aantal calorieën op een pakje of kies bewust een salade in plaats van friet. Die fitgirl tijd ligt ver achter me. Toch bestaat mijn dieet de laatste tijd vooral uit hamburgers, patat en pizza. Ik wijd deze gebrek aan variatie aan het weer, maar eigenlijk ben ik gewoon een beetje lui. Om dit te compenseren wilde ik zelf vegan yoghurt ijsjes te maken. Vroeger maakte mijn moeder vaak smoothies met yoghurt en sinaasappelsap. Nu is dat trouwens niet weg te krijgen, toch was dat toen heel lekker. Zoiets wilde ik maken, alleen dan bevroren!

vegan yoghurt ijsjes

vegan yoghurt ijsjes

Ingrediënten vegan yoghurt ijsjes

  • 300 ml plantaardige yoghurt (ik gebruikte Alpro ongezoet)
  • Twee bananen
  • Doosje bevroren fruit
  • Pindakaas (optioneel)
  • Zoetstof zoals agavesiroop (optioneel)

Naast deze ingrediënten heb je natuurlijk een blender en Instagramwaardige ijsvormpjes nodig. Mijn ijsvorm heb ik jaren geleden bij de Hema gekocht. Je vindt ijsvormpjes onder andere bij Xenos, Blokker of The Flying Tiger.

vegan yoghurt ijsjes

Bereidingswijze banaan yoghurt ijsjes

  1. Roer de plantaardige yoghurt goed door en voeg de helft (150 ml) toe aan de blender
  2. Breek de banaan in stukjes en blend met de yoghurt
  3. Proef of het banaan-yoghurt mengsel zoet genoeg is, voeg eventueel iets van zoetstof toe.
  4. Giet 1/3 van het banaan-yoghurt mengsel in de vormpjes
  5. Voeg wat bevroren fruit toe in de vormpjes
  6. Giet weer 1/3 van het banaan-yoghurt mengsel in de vormpjes
  7. Voeg weer fruit toe
  8. Giet de vormpjes vol met het banaan-yoghurt mengsel

Bereidingswijze rood fruit yoghurt ijsjes

  • Roer de plantaardige yoghurt goed door en voeg de helft (150 ml) toe aan de blender
  • Voeg het rode fruit toe (ik gebruikte een mix van frambozen en rood fruit)
  • Proef of de  yoghurt zoet genoeg is, voeg eventueel iets van zoetstof toe
  • Plak de plakjes banaan aan de randen van de ijsvormpjes
  • Schenk het alle yoghurt in de vormpjes

Dit is een basisrecept. Je kan natuurlijk variëren met diverse fruitsoorten en verschillende yoghurtsmaken.

Wanneer je de ijsjes hebt gemaakt kan je de ijsvorm in de vriezer zetten. Binnen 3 á 4 uur zijn ze goed bevroren. Het beste resultaat krijg je door de vegan yoghurt ijsjes de hele nacht in de vriezer te laten.

vegan yoghurt ijsjes

Het resultaat na 3 á 4 uur

vegan yoghurt ijsjesvegan yoghurt ijsjes

Eetsmakelijk! Heb je de vegan yoghurt ijsjes gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Weet je zelf nog lekkere combinaties? Let me know!

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    Romy
    17 juli 2017 at 07:09

    Wat zien je ijsjes er mooi en Instagramwaardig uit! En nog gezond ook, ideaal 🙂 Ik maakte deze ijsjes als kind vaak met yoghurt en fruit. Goed idee om er pindakaas voor te gebruiken! Dat lijkt me ook wel wat.

    • Reply
      clairecodi
      18 juli 2017 at 22:35

      Ahh dankjewel Romy voor de complimentjes, wat lief! Ja ik vind pindakaas echt zo lekker in ijs, zeker het proberen waard 🙂

  • Reply
    Hermien - KouweKleren
    17 juli 2017 at 09:31

    Lekkere combi’s! Ik heb vandaag toevallig gepost over plaaticvrij snacken en noem daar ook ijsjes in. Ik ga jouw artikel even linken! Ik wil ze zelf ook proberen. Moet mijn eigen ijshouder dan maar gauw leegeten.

    • Reply
      clairecodi
      18 juli 2017 at 22:36

      Oehhh wat leuk Hermien, dankjewel voor het delen! Dit was een experimentje maar ik vond ze super goed geworden. Laat je weten of ze zijn gelukt? 🙂

  • Reply
    Mariëlle
    17 juli 2017 at 09:42

    Wat ben jij goed bezig 🙂 Ik ga dit onthouden!

  • Reply
    Snacken zonder plastic - KouweKleren
    17 juli 2017 at 09:43

    […] of op waterbasis zijn ze ook heerlijk. Toevallig plaatste Claire vandaag een paar recepten voor vegan ijsjes die toch romig zijn. Die wil ik ook eens […]

  • Reply
    Madelon
    17 juli 2017 at 10:02

    Oh dat ziet er heerlijk uit! Pindakaas lijkt me wel bijzonder smaken, daar ben ik best benieuwd naar

    • Reply
      clairecodi
      18 juli 2017 at 22:37

      Dankjewel! Pindakaas in ijs is echt heerlijk. Je hebt ook Ben & Jerry’s ijs met pindakaas en die is ook echt ge-wel-dig!

  • Reply
    Loes
    17 juli 2017 at 10:59

    Leuk idee! Ik heb van de week soortgelijke ijsjes gemaakt met banaan en framboos. Super lekker fris!

    • Reply
      clairecodi
      18 juli 2017 at 22:37

      Ohhh dat klinkt ook super lekker! 🙂

  • Reply
    Danique
    17 juli 2017 at 11:16

    Ohhhh, wat heerlijk! Wij hebben thuis ook zulke ijsjesmakers, die vul ik zo af en toe met een simpele smoothie. Ik denk dat jouw versies ook echt heel lekker zullen zijn!

    • Reply
      clairecodi
      18 juli 2017 at 22:38

      Ohhh een smoothie in een ijsmaker lijkt me ook heel lekker! Wat een goed idee 🙂

  • Reply
    Liset
    17 juli 2017 at 11:18

    Oh heerlijk! Dit zijn nog eens gezonde ijsjes voor mij en mijn kids. Die zouden wel elke dag een ijsje willen, haha. Nu kan dat dus ook echt met deze gezonde variaties. Ik ga ze eens maken!

    • Reply
      clairecodi
      18 juli 2017 at 22:38

      Haha met warm weer eet ik ook het liefste alleen maar ijs. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden 🙂

  • Reply
    Linda - Zaailingen
    18 juli 2017 at 12:26

    Als geroepen dit! Ik zat me laatst nog af te vragen of die sojayoghurt geschikt zou zijn om ijsjes mee te maken, dus je bent mijn goednieuwsbrenger van de dag 🙂

    • Reply
      clairecodi
      18 juli 2017 at 22:38

      Die is zeer zeker geschikt! Ik vond hem in ieder geval echt mega lekker. Ik denk dat kokosyoghurt ook nog wel kan werken 🙂

  • Reply
    Lisanne
    18 juli 2017 at 23:41

    Ohhh, ze zien er echt onwijs lekker uit! Deze ga ik eens proberen 😍

  • Reply
    Larissa
    19 juli 2017 at 08:11

    Oohh wat een heerlijk recept! Gezien ik zelf geen melk mag eet ik weinig ijs. Maar ik ga deze week nog aan de slag met deze ijsjes 🙂

  • Reply
    Lysanne
    19 juli 2017 at 14:46

    Yum! Dat ziet er lekker uit. Eigenlijk is het heel eenvoudig om je eigen ijsjes te maken! Leuke vormpjes ook 🙂

  • Leave a Reply