31 In Recepten

Recept: vegan taco’s met tomatensalsa

vegan taco's

Deze vegan taco’s moet je proberen. Super gezond maar toch het ultieme comfortfood door de tomatensalsa en taco’s.     

Dit recept is eigenlijk per toeval ontstaan. Als ik of mijn vriend (vaak mijn vriend), een curry maakt, dan is dat voor twee dagen. De reden hiervoor is dat een curry soms een beetje duur kan uitvallen. Af en toe haal je iets duurdere ingrediënten zoals zoete aardappel of speciale groenten. Maar een curry is ook altijd lekkerder op dag twee. De saus wordt dikker en de kruiden trekken daardoor beter in. Het nadeel is dat het een beetje saai is om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten. Daarom bak ik er soms Turks brood bij of serveer ik het met een salade.

We kwamen op het idee voor deze taco’s vanwege een enorme pan met chili. De pan was zo vol dat we er serieus drie dagen van konden eten. Beiden vinden we het zonde om eten weg te gooien. Vooral als het nog houdbaar is én super smaakt. De eerste dag aten we de chili gewoon, de tweede dag met stokbrood en de derde als taco’s! Dat het zo lekker zou zijn hadden we niet gedacht. Voor dit recept kan je zelf een soort chili maken maar je kan dit dus ook eten met al bereide chili.

Psst: ik heb heel erg mijn best gedaan op de foto’s dus laat me weten wat je ervan vindt! Als je nog tips hebt, dan hoor ik het graag (:

vegan taco's benodigdheden

Benodigdheden vegan taco’s
Voor vier personen

Voor de chili:

  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Klein blikje maïs
  • Blik tomatenblokjes
  • Blik kidneybonen
  • Kruiden: komijn, gerookt paprikapoeder, peper en zout

Voor de tomatensalsa:

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • Bosje peterselie
  • Taco’s

vegan chili

Bereidingswijze

  1. Snijd ui in kleine blokjes en pel de knoflook. De courgette kan je snijden in kleine maantjes en de paprika in blokjes.
  2. Zet een pan op het vuur en voeg olie toe. Bak de ui. Als de ui glazig is, na enkele minuten, dan kan je de knoflook en de kruiden toevoegen.
  3. Als de kruiden aan de ui plakken kan je de groenten toevoegen. Bak ongeveer 5 á 7 minuten.
  4. Voeg het blik tomatenblokjes aan de chili toe. Laat even pruttelen
  5. Terwijl de chili kookt kan je de salsa maken. Snijd de tomaten en ui in piepkleine blokjes. Doe dit in een kom. Snijd daarna de peterselie fijn en voeg toe aan de salsa. Sprenkel er eventueel wat citroensap en/of olijfolie overheen.
  6. Proef de chili en beoordeel of er nog extra komijn moet worden toegevoegd. Roer de bonen en de maïs door de chili heen.
  7. Bak ondertussen de taco’s in de oven. Dit duurt meestal 5 minuten.
  8. Serveer de gebakken taco’s met de chili en salsa. Extra lekker om knoflooksaus toe te voegen en/of guacamole.

benodigdheden taco's

vegan taco's met salsa

vegan taco's met knoflooksaus

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegan taco’s met tomatensalsa vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als je me tagged met @clairecodi.

You Might Also Like

31 Comments

  • Reply
    Aneta
    19 januari 2017 at 06:52

    Nice! Ik ben gek op dit soort gerechten. Bij mij gaat er alleen wel een hele klodder saus op. Ook daar ben ik gek op hahaha

    • Reply
      clairecodi
      19 januari 2017 at 11:51

      Thanks Aneta! Ik gooi er ook heel veel saus eroverheen <3

  • Reply
    Susan
    19 januari 2017 at 08:43

    Ziet er weer heerlijk uit Claire! Love your food photo’s 🙂

    • Reply
      clairecodi
      19 januari 2017 at 11:52

      Super leuk om te horen Susan! Ik vind foodfotography echt het moeilijkste wat er is haha

  • Reply
    Mariëlle Markgraaff
    19 januari 2017 at 08:49

    Mmmm dit ziet er ZO goed uit <3 Ik sla hem op!!

    • Reply
      clairecodi
      19 januari 2017 at 11:52

      Zooo lief Mariëlle! 🙂

  • Reply
    Claire van Vrijberghe de Coningh
    19 januari 2017 at 09:38

    Waaaaaaaaa dat ziet er heerlijk uit! Wat een goddelijke foto’s! Heb je weleens gedacht aan Thuisafgehaald? Ik zou dit bijvoorbeeld met liefde op komen halen. Yuummmmmmmmm!

    • Reply
      clairecodi
      19 januari 2017 at 11:53

      Aaah Claire je bent zo lief <3 Dat lijkt me zo tof, een Claire Thuisbezorgd service hahaha.

  • Reply
    Sija
    19 januari 2017 at 10:52

    Looking gooood! Wat maak je toch altijd heerlijke gerechten <3

    • Reply
      clairecodi
      19 januari 2017 at 11:54

      Dankjewel!! Mijn vriend bedenkt de meeste recepten. Zelf kan ik niet zo heel goed koken haha.

  • Reply
    Sara
    19 januari 2017 at 11:01

    Claire, weeral prachtige foto’s!! Met welke camera werk je?

    • Reply
      clairecodi
      19 januari 2017 at 11:54

      Dankjewel Sara! Ik vind foodfotography echt zo lastig want meestal ziet het er niet zo lekker uit. Maar gelukkig helpt veel oefenen en kijken van Pinterest. Ik gebruik een Nikon D3100, een beginnerscamera haha.

  • Reply
    Iris
    19 januari 2017 at 11:16

    Ah jammie, wij hebben laatst zoiets gegeten met wraps. Zo lekker! <3

    • Reply
      clairecodi
      19 januari 2017 at 12:04

      Aaah ook lekker <3

  • Reply
    Rachel Kromdijk
    19 januari 2017 at 12:09

    Als je van deze ingredienten houd is het een heerlijk gerecht.
    Helaas ben ik nog niet helemaal fan om zo een tomaat te eten haha en aan de smaak van avocado moet ik ook wennen!

  • Reply
    Denise
    19 januari 2017 at 17:44

    Wat zien ze er heerlijk uit! Als je het zo bekijkt, lijkt het helemaal niet een vegan taco eigenlijk!

    • Reply
      clairecodi
      20 januari 2017 at 17:34

      Nee toch? Haha. Je zou er nog vegetarisch gehakt aan kunnen toevoegen maar ben ik zelf niet helemaal weg van.

  • Reply
    Jessica
    19 januari 2017 at 19:38

    Klinkt goed! Die sla ik even op.

    • Reply
      clairecodi
      20 januari 2017 at 17:32

      Wat lief Jessica! Hoop dat het smaakt (:

  • Reply
    Rebecca
    20 januari 2017 at 09:57

    Toevallig had ik het er laatst nog over dat ik taco’s wilde maken, dit recept komt dus perfect uit. Lijkt me heerlijk!

    • Reply
      clairecodi
      20 januari 2017 at 17:33

      Wat leuk Rebecca! Ik hoop dat het smaakt ☺️💕

  • Reply
    marleen@burgertrutjes
    20 januari 2017 at 14:56

    Ik ben zelf helemaal niet vegetarisch maar dit ziet er súperlekker uit. Op deze manier zou ik vlees ook makkelijk kunnen laten staan 😉

    • Reply
      clairecodi
      20 januari 2017 at 17:33

      Dit is zo’n leuk compliment Marleen! Stiekem iets wat elke vega(n) wilt horen haha

  • Reply
    Charel
    20 januari 2017 at 20:37

    Heerlijk wat een lekker recept! Dit moet ik zeker na gaan maken. Niet al te moeilijk ook voor mij haha!

    • Reply
      clairecodi
      22 januari 2017 at 12:38

      Dankjewel! Ik kook het liefst zo makkelijk mogelijk haha.

  • Reply
    Marsha
    20 januari 2017 at 22:14

    Wow dat ziet er lekker uit zeg! Ik krijg spontaan honger van het zien van deze foto’s!

    • Reply
      clairecodi
      22 januari 2017 at 12:40

      Super lief dankjewel!:)

  • Reply
    Sanne
    29 januari 2017 at 00:54

    Het klinkt echt delish Claire!
    En je foto’s zijn mooi joh :)! Wat leuk dat je er zo mee bezig bent geweest :D. Maar dat ben je altijd wel, toch? Ik vind je foto’s altijd fijn.
    Liefs

  • Reply
    Chantal Janssen
    16 februari 2017 at 16:39

    Ik was even aan het rondneuzen op je blog, maar dit ziet er echt heeeel erg lekker uit!!! ik wil dit heel graag proberen, schrijf meteen het recept op 🙂

  • Reply
    alexa
    10 maart 2017 at 10:07

    ziet er heerlijk uit en mooie foto’s!

  • Reply
    Iris
    20 mei 2017 at 16:28

    Wat leuk dat je elke dag een recept gaat delen ter ere van de week van het vegetarisme! Dit ziet er in ieder geval mega lekker uit! Ik houd ook van restjes, vaak zo makkelijk en lekker! Liefs

  • Leave a Reply