6 In Recepten

Recept: Vegan bami met groenten

vegan-bami-klaar

Ben ik de enige die ’s ochtends al aan het avondeten denkt? Ik droom nu alweer weg bij de gedachten aan dit recept. Deze vegan bami moet je maken! Het is lekker, snel en soort van gezond.

Koken is leuk, maar niet zo leuk dat je uren in de keuken wilt gaan staan. Mmet een glaasje wijn wordt het toch iets dragelijker. Maar je zal mij geen 4-gangen menu zien kokene. Daarom ben ik dol op de Aziatische keuken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar basis ingrediënten en een shitload aan kruiden. Tip: in de toko stukken goedkoper. Daarom deel ik vandaag deze vegan bami. Lekker, snel en enigszins gezond. Schrik niet van de hoeveelheid foto’s: ik heb teveel gemaakt. Ach, het is in ieder geval duidelijk zo (toch?).

vegan-bami-kruiden

vegan-bami-ingredienten

Wat heb je nodig?

  • Broccoli
  • Champignons
  • Bami/nasi groenten
  • Bami
  • Vega schnitzel of tofu
  • Ui
  • Knoflook
  • Kruiden: sereh, laos, chilivlokken, sojasaus, ketjap en peper en zout
  • Optioneel: satésaus

Bereidingswijze vegan bami

vegan-bami-bami-koken

1. Kook de bami volgens de verpakking. Als de bami klaar is kan je het afgieten en even aan de kant zetten.

vegan-bami-broccoli-koken
2. Kook de broccoli voor 6 minuten. Ze zijn dan gaar maar niet zompig. Zet aan de kant.

vegan-bami-gesneden-vleesvervanger
3. Snijd de vega schnitzel/tofu in blokjes.

vegan-bami-vleesvervanger-kruiden
4. Pak een plastic zakje en doe daar de vleesvervanger in. Voeg aan het zakje de sojasaus, ketjap en kruiden toe. Voeg iets meer toe dan je normaal zou doen.

vegan-bami-champignons-bakken
5. Bak de champignons op laag vuur totdat ze bruin en zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5-8 minuten.

vegan-bami-ui-en-kruiden-toevoegen
6. Voeg de gesneden ui, knoflook, peper en gemalen chilivlokken toe. Roer goed door en laat even aanbakken.

vegan-bami-vleesvervanger-toevoegen
7. Haal de gemarineerde schnitzel uit het zakje en voeg toe.

vegan-bami-groenten
8. Voeg het hele zakje bami/nasi groenten toe. Bak de groenten mee totdat ze iets zijn geslonken.

vegan-bami-sojasaus-enz-toevoegen
9. Proef de bami en bepaal of je nog wat kruiden wilt toevoegen. Ik schenk er nog een beetje sojasaus en ketjap overheen. Voeg op het eind de broccoli toe en de bami. De bami kan je ook apart serveren.

vegan-bami-klaar2

Eetsmakelijk! Laat me weten wat je van de vegan bami vindt. Heb je een Instagram foto gemaakt van je gerecht? Tag me dan met #clairecodi.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Demi
    9 oktober 2016 at 13:02

    Aaah, ziet er zo goed uit! Instant zin in bami nu, haha 😀

    • Reply
      clairecodi
      9 oktober 2016 at 20:10

      Haha super leuk om te horen, dankjewel 🙂

  • Reply
    Sarah
    11 oktober 2016 at 09:00

    Dat ik dit zéker eens ga uitproberen. Ziet er zooo lekker uit… 🙂

  • Reply
    Naomi in Wonderland
    16 oktober 2016 at 16:22

    Die wil ik proberen, mmm! En ik denk meestal ’s avonds al aan m’n ontbijt voor de dag erna haha!

  • Reply
    lily
    11 november 2017 at 21:24

    Is de bami deeg wel ei vrij? Want bij de chinese restaurants kocht ik altijd bami zonder vlees en ei, dus vroeg vegan bami met prei en kreeg pas na tig restaurants en bestellingen van een eerlijke chinese meid te horen dat het deeg bami gemaakt is van ei. Zij vertelde graag eerlijk te zijn ook ivm allergieen klanten. Dus was blij met haar reactie en had toen niks gekocht. Wel een nasmaak dat de andere restaurants gelogen hadden om klanten te trekken. Heb alles later nagevraagd ivm allergieen en toen waren ze wel eerlijk.

    • Reply
      clairecodi
      20 november 2017 at 14:30

      Hi Lily! Wat een goeie vraag. In sommige gevallen wordt bami inderdaad gemaakt met ei, daarom is het altijd slim om het even dubbel te checken. De goedkoopste varianten van bami (maar ook spaghetti e.d.) zijn vaak zonder ei gemaakt, maar check altijd even de ingrediënten.

    Leave a Reply