13 In Hersenspinsels

Lekker persoonlijk: ik ga naar New York!

Meenemen voor New York

Ik ga naar New York! Voor mij ontzettend leuk en spannend, want ik ben nog nooit buiten Europa geweest.

Bij deze start ik een nieuwe rubriek: ‘lekker persoonlijk’. Ik snap dat veel bezoekers alleen komen voor de vega stuff. Maar ik vind het ook leuk om wat persoonlijkere artikelen te schrijven. Nouja, als daar in ieder geval reden voor is. In dit geval wel want ik ga naar New York!

Studiereis

Ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan het Saxion. In het laatste jaar kan je op studiereis. Dit jaar kon je kiezen uit New York of Moskou. Beiden leken me gaaf, maar kom op: New York! Ik denk niet dat ik snel deze mogelijkheid nog heb (burgerleven). Helaas is het geen chille vakantie. Tijdens deze reis moet je een mediaproduct maken zoals een documentaire, website of iets anders. Als je de opdracht behaald krijg je vijf studiepunten. Maar stiekem hoor ik alleen maar: New York!

Eerste keer vliegen

Ik ben nog nooit buiten Europa geweest. Ja echt. Geen zorgen, ik heb heus wel meer gezien dan alleen Nederland. Maar vroeger was het altijd een oldschool autovakantie. Niks mis mee, maar het voelt bijna alsof ik nog maagd ben. Geen zon, strand en zuip vakantie naar Chersonissos of iets in die richting. Het wordt dus mijn eerste keer in het vliegtuig. Ik vind het echt mega eng. Ik heb ook géén idee wat ik allemaal moet meenemen of waar ik rekening mee moet houden. Dus als je tips hebt, graag

Skyline New York

Vega(n) walhalla

In Nederland is het bijna onmogelijk om vegan eten of producten te kopen. Máár New York is het ‘walhalla’ in vergelijking met ons kikkerlandje. Ik kan niet wachten om naar vegan tentjes te gaan of cruelty free make-up te kopen. Ik ben de hele dag aan het browsen naar leuke tentjes en musthaves. Natuurlijk ga ik ook naar de toeristische plekken. Maar ‘veganwise’ heb ik wel een flinke lijst, zie hieronder!

Must visit in New York

 • Peacefood Café: ik heb gelezen dat ze hier vegan koekjes, cupcakes en muffins hebben.
 • By CHLOE: hun menukaart laat me echt watertanden: salades, gebak, burgers en méér.
 • Candle 79: ik lees hier zoveel positieve reviews over. Oja, en ze hebben cocktails (win-win)
 • Angela Kitchen: het oudste vega(n) restaurant in New York. Must try!
 • Jungle Cafe: een super cozy cafe voor zowel omni’s als vega’s.

Wishlist

wishlist New York

Heb je nog leuke tips of suggesties voor mijn eerste keer New York? Let me know!

 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Djuli
  25 september 2016 at 15:58

  Aaahh wat gaaf! Ik wil mee! New York is echt de vegan hemel volgens mij. Ik zou ook heeel graag naar Beyond Sushi willen gaan als ik in New York zou zijn. Dat ziet er zooo lekker uit!

  • Reply
   clairecodi
   25 september 2016 at 18:35

   OH MY GOD. Ik heb het net opgezocht en ik MOET hierheen haha. Ik vind vega sushi in Nederland vaak zo beperkt of basic. Maar dit is echt heaven 😀

 • Reply
  Els
  26 september 2016 at 06:47

  Wat gaaf! Echt super leuk! Ik ben in New york geweest, heel lang geleden. Dus geen tips, ik wens je wel veel plezier. Want het is leuk!

  • Reply
   clairecodi
   26 september 2016 at 13:08

   Dankjewel! Ik kan ook echt niet wachten 😀

 • Reply
  Naomi
  26 september 2016 at 08:18

  Wat super leuk! New York is zo’n beetje m’n tweede thuis en ik ben er van overtuigd dat je het GEWELDIG gaat vinden! Er komt trouwens, zonder te veel reclame willen maken voor m’n eigen blog, heel binnenkort een artikel online met 6 van men favoriete vegetarische/vegan restaurants! Beyond Sushi is inderdaad echt MEGA lekker, overdreven heerlijk. Moest je eender welke vraag hebben, stel gerust maar, ik ken de stad zowat vanbuiten!

  • Reply
   clairecodi
   26 september 2016 at 13:09

   Ik ga je artikel zeker checken! Kan altijd tips gebruiken 😀

 • Reply
  Jessy
  26 september 2016 at 08:58

  Wat gaaf dat je naar New York gaat voor je studie! Maar ook wel spannend dat vliegen. Ik ben nog nooit verder dan Malta geweest als het om vliegen gaat dus ik zou het ook heel spannend vinden. Binnenkort ga ik misschien naar New York dus dat is ook een grote stap voor mij haha

 • Reply
  kimmetjekims
  26 september 2016 at 11:56

  Ik bezoek je blog voor het eerst, maar dit is natuurlijk gelijk al erg leuk om te lezen! Wat gaaf dat je naar New York toe gaat voor je studie, wie wilt dat nou niet!? Ik vind de wishlist er ook erg goed uit zien. Leuke blog heb je!

 • Reply
  Forever38.com (Vera)
  26 september 2016 at 13:51

  Nou als ik de keuze Moskou/New York zou krijgen, zou ik het ook wel weten : NY natuurlijk ! Veel succes en plezier daar

 • Reply
  Susan
  27 september 2016 at 07:49

  Zo gaaf Claire!! Ben benieuwd hoe het je bevalt

 • Reply
  Galina
  2 oktober 2016 at 14:24

  Ah superleuk dat je dit gaat doen!!

  Voor wat betreft de vliegangst, die heb ik overwonnen dus ik heb wel wat tips. Onthoud dat de piloot ook gewoon naar huis wilt naar zijn gezin en vrienden en familie en hij zal er dus ook alles aan doen om je veilig aan te laten komen op de plaats van bestemming. Associeer vliegen altijd met iets positiefs (NEW YORK!!!). Neem een goed boek of een film die je héél graag wilt zien mee in het vliegtuig, zodat de tijd sneller gaat en een slaapmasker kan ook echt geen kwaad trouwens. Heel veel plezier!!!

  • Reply
   clairecodi
   2 oktober 2016 at 16:14

   Wat een goeie tips! Ik neem een tablet mee en gooi daar allemaal boeken en films op. Acht uur is ook zo onwijs lang! Ik zie er echt heel erg tegen op haha. Maar het is het wel waard. Dankjewel voor je reactie.

 • Reply
  Sara
  23 oktober 2016 at 12:13

  Wauwie top!!!! Ik wens je heel veel plezier. Heb ook al gehoord van mijn zus dat New York geweldig is voor vegetariërs en veganisten. En je kan ook zoveel vegan make-up kopen in Sephora.. <3 Die wishlist ziet er de max uit!

 • Leave a Reply