3 In Vega info

Budget vega eten: zo doe je goedkoop boodschappen

Op de markt kan je goedkoop boodschappen vinden

Vegetarisch eten lijkt heel duur, maar dat is het niet. Geloof me: als een arme student het kan veroorloven dan kan jij dat ook! Een paar tips om goedkoop boodschappen te doen. Het leven is al duur genoeg.

1. Zorg voor een voorraadkast met staple foods

Denk hierbij aan rijst, aardappelen, couscous of pasta. Deze producten zijn goedkoop en overal verkrijgbaar. Geen inspiratie voor het avondeten? Kijk in je voorraadkast en bouw er een gerechtje omheen. Idee: rijst, sambalboontjes en (vega) kip met chilisaus.

2. Ga naar de markt

Op vrijdagochtend en zaterdag is hier standaard markt in de stad. Breng een halfuur voordat de markt sluit een bezoekje. De prijzen zijn dan stukken lager omdat ze de kramen afbreken. Het fruit is bovendien vaak lekker dan in de supermarkt en al rijp. Daarbij: veel goedkoper dan bij de Appie!

3. Haal vleesvervangers in de aanbieding

Vleesvervangers zijn helaas een stukje duurder dan vlees. Sla het daarom in als het in de aanbieding is. Je kan ze voor lange tijd in de koelkast bewaren en sowieso weken in de vriezer. Tip: de Jumbo heeft vaak een bak met vleesvervangers van de Vegetarische Slager voor €1. Inslaan!

4. Breng een bezoekje aan de toko

Vegetarische recepten vragen soms om onbekende ingrediënten. Deze kan je bij de toko vinden. Daarbij is de toko een walhalla voor goedkope kruiden en grote zakken staplefoods. In jouw buurt zitten er vast wel een paar. En al die overgehypte superfoods? Die vind je daar vaak voor een klein prijsje. Tip: in Zwolle vind je Thien Hung, een super fijne toko met een groot assortiment. Zeker een kijkje waard!

5. Koop in het seizoen

Het is niet gek dat aardbeien duurder in de winter zijn. Maak gebruik van een groenten- en fruitkalender. Je ziet in één oogopslag wat in welk seizoen verkrijgbaar is. Ook leuk is om een mini moestuintje aan te leggen. In mijn tuin groeien aardbeien en tomaten, deze hebben bijna geen onderhoud nodig. Trust me, ik vermoord normaal elke plant.

6. Wees niet bang voor diepvries food

Veel groenten, fruit en zelfs kruiden kan je ook in de diepvries secties vinden. Je hoeft niet bang te zijn dat deze niet net zo goed zijn. De producten worden vaak geoogst en daarna bevroren. Vers is natuurlijk beter, maar met een klein budget is dit ideaal!

Heb jij nog tips om goedkoop boodschappen te doen?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anouk
  25 augustus 2016 at 21:18

  Goede tips! Ik ben enorm fan van de Toko en van diepvries producten. Diepvries groenten en fruit is vaak zelfs gezonder dan de ‘verse’ producten uit de supermarkt! En ik moet echt maar weer eens een keertje naar de markt toe, maar daar ben ik vaak een beetje te lui voor haha.

 • Reply
  Lynn
  26 augustus 2016 at 19:11

  Leuke tips! Ik ben beginnend vegetarier dus soms heb ik inderdaad moeite met budget en leuke receptjes vinden… ik ga zeker vaker je blogs checken 🙂

  • Reply
   clairecodi
   26 augustus 2016 at 20:44

   Wat leuk te horen! Wat heeft jou geïnspireerd om vegetariër te worden? 🙂 Elke week deel ik een recept dus ik hoop je leuke ideetjes te geven!

  Leave a Reply