0 In Duurzaam shoppen

3x Niet-suffe bordspellen die je moet spelen

Bordspellen: Cards Against Humanity, Patchwork, Zombies

Bordspellen suf? Oke, het is niet het meest coole wat je je kan bedenken. Maar deze drie bordspellen zijn super leuk om een keer te spelen. Leuk als drankspelletje of om een vrijdagavond door te komen.

Voor dit artikel werd ik geïnspireerd door mijn held(in) Iris van Ikbenirisniet. Ik las een tijdje terug haar artikel over bordspellen voor couples. Ik ben niet zo romantisch, ik speel bordspellen vooral als drankspelletje of voor de lol. Maar het leek me wel heel leuk om deze te delen. Daarom: mijn favoriete bordspellen.

1. Cards Against Humanity

Bordspellen: Cards Against Humanity Bordspellen: Cards Against HumanityBordspellen: Cards Against Humanity

Cards Against Humanity, a party game for horrible people. Geloof me, je sadistische kant komt naar boven door dit spel. Het doel: de grappigste zijn. Elke ronde stelt een speler een vraag van een zwarte kaart en iedereen antwoordt met zijn/haar grappigste witte kaart. Op een witte kaart staat een droog, choquerend of hilarisch antwoord. De winnaar krijgt de zwarte kaart. Wie de meeste zwarte kaarten heeft, wint! Je kan voor dit spel allerlei uitbreidingen kopen.Zo heb je uitbreidingen over eten, design én Donald Trump. Het spel is geschikt vanaf 4 personen, maar hoe meer hoe beter.
Prijs: €28,95 maar is ook gratis te downloaden.

2. Patchwork

Bordspellen: Patchwork  Bordspellen: Patchwork Bordspellen: Patchwork

Mijn vriend en ik besloten voor een offline avondje te gaan. Zonder telefoon, laptop of tv. We besloten dit bordspel te spelen. Patchwork is een strategisch spel voor twee personen. Doel is om een deken te maken van de tegeltjes, met zo min mogelijk open vakjes. Iedere speler heeft een bord waarop je het kleed maakt. Daarnaast liggen er 33 Tetris-achtige stenen en een bord met het ‘veld’. Het idee is om zo snel mogelijk een mooi kleed te maken die je hele bord bedekt. Uiteindelijk krijg je zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt, minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Dit klinkt nogal suf, maar het is grappig tactisch spelletje. Je bent bijvoorbeeld niet afwisselend aan de beurt, je kan elkaars tegeltje stelen en ervoor zorgen dat je altijd aan de beurt bent.
Prijs: €14,99

3. Zombies!

Bordspellen: Zombies!Bordspellen: Zombies!

Bordspellen: Zombies! Bordspellen: Zombies!

De naam zegt het al: zombies! Dit spel heb ik nog nooit heb gewonnen. Met je teamgenoten wordt je gedropt in een stad. Elke ronde pak je een tegel, vecht je met zombies en mag je dobbelen. Je poppetje loopt zover als het aantal ogen op de dobbelsteen. Doel is om bij de helikopter te komen zonder dood te gaan. Maar echt overal zitten zombies. Je kan een zombie verslaan met je kogels of door te dobbelen. Gooi je hoger dan 4 dan is de zombie dood. Tussendoor krijg je nog kaarten waardoor je ergens 10 zombies kan neerleggen (en de ander kan naaien) of super krachten. Bij dit spel kan je ervoor kiezen om of samen te werken of free for all. Het is een heel tof spel, maar na de honderdste keer doodgaan door zombies is de lol er wel vanaf.
Prijs: Rond de 20-30

Wat zijn jouw favoriete bordspellen? Let me know!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply